Hector Rail övertar TX-tåg

Hector Rail övertar det trafikmässiga ansvaret för TX Logistiks tåg mellan danska Padborg och Malmö, samt mellan Padborg och Göteborg. Det uppger en källa inom Hector Rail. Avtalet gäller i tre år. Trafiken startar nu på måndag. Till en början kommer tågen att dras och bemannas av lok och förare från TX. På sikt kan dock såväl lokförare som dragkraft komma att övertas av Hector Rail. I princip lånar alltså Hector ut sitt trafiktillstånd till TX, på samma sätt som Rush Rail redan gör när det gäller flera kombipendlar som rullar i Sverige. Hector Rail har noga utrett alla tillstånd- och säkerhetsaspeketer innan man vågade underteckna avtalet med TX Logistik. Anledningen är förstås att TX fick sitt trafiktillstånd indraget för en månad sedan, och nu inte kan bedriva någon tågtrafik i varken Sverige, Norge eller Danmark. Tågen på sträckan Malmö-Padborg kommer att gå sex dagar i veckan, och mellan Padborg och Göteborg en-två gånger per vecka. Hector Rail har förutom detta också övertagit det så kallade Lidltåget från TX, som man kör till Stockholm flera gånger i veckan.

Annonser

5 thoughts on “Hector Rail övertar TX-tåg

  1. Så i princip delar Hector och Rush Rail på de trafikuppgifter som TX hade.
    Sen får man väl se om TX kommer tillbaka men frågan är ju då om Hector och Rush är så villiga att släppa ifrån sig trafiken tillbaka till TX. Det har ju trotts att blivit en konkurrent mindre på marknaden.

    • Som jag förstått det så är det bara det rent tillståndsmässiga som skiljer jämfört med tidigare. TX sköter fortfarande själva affärsverksamheten, tågen dras av TX-lok och bemannas av TX-förare. På pappret hyr Hector och Rush Rail in TX-personal och lok, men i verkligheten ser tågen ut precis som tidigare. Jag antar att det samma gäller med kunderna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s