Det sa klick – 390 000 gånger

Nyårsafton är en spännande dag på många sätt. Bland annat av anledningen att detta är dagen då WordPress presenterar sin bloggstatistik. För mej är det fantastiskt uppmuntrande siffror. Under 2013 har antalet personer som klickat in på den här bloggen ökat från 210 000 till 390 000. Bara i december har flera rekord slagits. En dag för en dryg vecka sedan hade jag över 4 100 klick. Sett till hela månaden har just i detta ögonblick 43 238 visningar registrerats för december.

Även om bloggandet upptar allt mer tid, så är det fortfarande en bisyssla. I första hand är jag pappa, make och husse, i andra hand lokförare. Bloggandet är inte prioriterat. Trots det ser jag hur läsekretsen blir större och större. Samtidigt vet jag att en del personer slutat läsa bloggen. Det känns lite tråkigt, men kanske har det med inläggens inriktning att göra. När jag tittar tillbaka på året som gått, så ser jag hur andelen nyheter ökat, på bekostnad av antalet kommentarer och anekdoter. Känner jag mej själv rätt så kommer den utvecklingen att fortsätta. Som gammal reporter är det nyhetsarbetet som intresserar mej mest. Men utan alla goda kontakter där ute i verkligheten så hade det inte blivit många inlägg skrivna. Jag tackar eder alla. Tågvärdar, direktörer, personalfördelare, banarbetare, politiker, tågklarerare, pensionärer, lärare, arbetsledare och – framförallt – lokförarkollegor. Ni vet vilka ni är. Det är ni som gör den här bloggen läsvärd.

Nu tar vi sats mot 2014. Det kommer att bli ett tufft år. Jag hoppas att jag får ha mitt jobb kvar i Green Cargos bemanningspool. Jag trivs fantastiskt bra med detta sätt att arbeta. Men 600 personer ska bort från företaget. Det kommer att innebära stora förändringar för oss alla.

The Louvre Museum has 8.5 million visitors per year. This blog was viewed about 390,000 times in 2013. If it were an exhibit at the Louvre Museum, it would take about 17 days for that many people to see it.

Click here to see the complete report.

14 tankar på “Det sa klick – 390 000 gånger

 1. Grattis! Så oerhört kul att se. Din blogg är helt klart en kraft att räkna med! För min del har jag i snitt 40 klick per inlägg. Och dom flesta är nog jag själv 😀

  Ser fram emot att få läsa din blogg 2014 och framöver…

 2. Grattis! Men glöm inte att det är nyheterna i kombination med dina upplevelser och personliga kommentarer som gör bloggen så läsvärd! Det är mixen som gör det.

  • Håller med dig Mats! Nyheterna får man sig ändå till livs förr eller senare om man är intresserad. Det är just kombinationen som är så klockren. Anekdoterna och historierna måste finnas med. T.ex som när loket stannade i uppförsbacken i Helsingborgs hamn. Eller när instruktören gjorde en perfekt inbromsning när det inte skulle vara trafikutbyte. Jag skrattade så tårarna rann. Eller när hotellreceptionisten gått hem och lagt sig för natten, eller när den rullstolsbundna inte skulle med tåget…men även inlägg som det senaste om debaklet i Göteborg. Behåll mixen om du kan, det är nog det dom flesta gillar!

 3. Kul att läsa din blogg. Med genuint järnvägsintresse efter uppväxt i Ånge, och även en tid som lokförare så läser jag allt med intresse.

 4. Hejsan!
  Tack för ytterliggare ett trevligt bloggår med Lokföraren, en av mina absoluta favoritbloggar.
  Ser fram emot nya inlägg under 2014.
  Ha det bra.
  /Martin J.

 5. Ta´t lugnt min vän, personalminskningen på 600 personer gäller under tre år, de flesta under 2015.
  Av dessa är många blivande pensionärer, så det blir inte så många kvar att eventuellt friställa.

 6. Tack för en trevlig blogg, den enda jag läser för tillfället.

  Men när man är i en bemanningspool, jobbar du heltid då?

 7. Gratulerar till rekordnoteringen.
  Du och din blogg är verkligen värd all alla klick.
  Bloggen är definitivt ohotad etta när det gäller tåg, järnvägar och spårtrafik, de enda fenomenen som det för övrigt är värt att blogga om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s