Personal tvingas till Hässleholm

Arriva, som kör Pågatågen i Skåne, öppnar Hässleholm som åkstation den 9 december. Ett 20-tal lokförare och lika många tågvärdar får därmed en ny placeringsort. Drygt hälften av tjänsten i Hässleholm flyttas över från Malmö och resten från Helsingborg. Arriva har inte lyckats få all personal att flytta på frivillig väg, utan viss tvångsning har skett. Anledningen till att Arriva nu öppnar Hässleholm som åkstation är för att spara pengar. Enligt en källa till bloggen handlar det också om att förbereda sej inför den nya trafiken i Pågatåg Nordost, som drar igång om ett år.

Till sommaren kommer Skånebanan (Hässleholm-Helsingborg) att stängas av i flera månader. Det handlar om etapp 2 i upprustningen av sträckan. Tidigare har man bytt spår, nu kommer Trafikverket bland annat att byta ut kontaktledningen på sträckan Hässleholm-Klippan. Den största tillåtna hastigheten kommer på sikt att höjas från 130 till 160 kilometer i timmen. Under avstängningen kommer personalen i Hässleholm att återgå till sina tidigare stationeringsorter. Exakt hur det ska gå till rent praktiskt har jag ingen aning om.

2 tankar på “Personal tvingas till Hässleholm

  1. Vart har du fått uppgiften ifrån att man då kommer kunna köra i 160 km/h? Just det projektet att höja hastigheten ligger i ett annat projekt och förutsätter lite arbeten med plankorsningar med mera. Däremot är det ett krav att det pågående projektet måste bli färdigt innan man kan börja med det andra projektet som ironiskt nog inte fått pengar från regeringen. Just projektet att höja hastigheten ligger vad jag vet efter 2021.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s