SJ inför personlarm

Det allt hårdare samhällsklimatet och de ständigt ökande bråken ombord på tågen får nu konsekvenser även för SJs personal. Såväl ombordpersonalen som lokförarna kommer att utrustas med personlarm. Larmet kommer att installeras i personalens mobiltelefoner. I hotfulla situationer ska det räcka med en enkel knapptryckning för att larma SJs trafikledning. Larmet kommer sedan att kopplas direkt vidare till 112, utan bedömning. Dessutom skickas ett meddelande till annan personal i närheten av den nödställde.

För att ytterligare öka säkerheten för sin personal har SJ tecknat avtal med Jernhusen om ökad tillgänglighet på ordningsvakter och väktare. Företaget betonar dock att ordningsvakterna och väktarna inte ska användas i de rent polisiära ärendena, utan mer ska ses som ett komplement.

3 tankar på “SJ inför personlarm

    • Personlarmen har diskuterats ett tag, och flera prov har gjorts. Å andra sidan har även det planerade försäljningsstoppet dryftats ganska länge inom SJ. Jag vet faktiskt inte om det finns ett samband. Men omöjligt är det definitivt inte.

  1. Pingback: SJ inför personlarm | I huvudet på en lokförare | Tågpendlarns journal | Scoop.it

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s