Föreningar får köra överallt

osjTransportstyrelsen har godkänt Skåne-Smålands Jernvägsmuseiförenings ansökan om utökat trafiktillstånd. Ansökan är gjord i samarbete med kollegorna i museiföreningen Östra Skånes Järnvägar i Kristianstad. SSJF har nu tillstånd att trafikera hela Trafikverkets nät och är dessutom formell infrastrukturförvaltare av bangården på Kristianstad Södra, där ÖSJ håller till. De båda föreningarna kommer att finnas kvar, men med en gemensam trafikavdelning, erfar bloggen. Detta innebär att det i framtiden blir betydligt enklare för såväl SSJF som ÖSJ att exempelvis arrangera körningar och låna lok och vagnar av varandra. Även på personalsidan kan man nu komplettera varandra i större utsträckning än tidigare. Apropå SSJF så pågår just nu förhandlingar mellan föreningen och Trafikverket om ett övertagande som förvaltare av bandelen Timsfors-Markaryd, där underhållet riskerar att upphöra om ett halvår. Diskussionerna förs i en ”positiv anda” uppges det från Smålandshåll.

Den som vill åka i någon av SSJFs klassiska rälsbussar får gott om tillfälle till detta i sommar. Med början lördagen 5 juli kommer museiföreningen att trafikera Markaryd-Strömsnäsbruk. Det blir tre avgångar i båda riktningarna varje lördag fram till i slutet av augusti. Det måste vara första gången någonsin som folk kan åka snabbt och smidigt mellan Köpenhamn och Malmö till lilla Strömsnäsbruk. Avgångstiderna från Markaryd är nämligen anpassade till ankommande Pågatåg från Hässleholm. Tidtabeller för lördagstrafiken hittar ni på den här sidan http://ssjf.se/resa-ssjf.html

2 thoughts on “Föreningar får köra överallt

  1. Tack för tidtabellen. Jag har 2 och en halv mil till Markaryd på den nybyggda vägen från Osby. Det blir visst ”spetsvändning” också så man lät kan smita hemifrån på några timmar. Lite närmare än Inlandsbanan. Förresten jag kollade din ledighet.
    ”24 juni: Ångetur 5417” _ Är Du tillbaka nu? Mitt nya ID – hampus71

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s