Min månad: maj 2021

Maj blev en minnesvärd månad för den här bloggaren. Inte så mycket med anledning av jobbet faktiskt. Visserligen gjorde han några slitsamma arbetspass med Vännäs, Göteborg och Hallsberg som utgångsorter, och visserligen körde han några växlingsturer på sin hemstation i Karlshamn. Men framförallt firade han. Bloggaren fyllde nämligen 25 år – för andra gången i sitt liv. Detsamma gällde hans Kära Hustru, som är veckan yngre. Tillsammans med sina två busfrö till hundar åkte sällskapet till Visby för att njuta av våren och äta svindyra köttbitar på jättelika tallrikar. Det blev en synnerligen trevlig weekend med långa kvällspromenader genom en lagom öde stad. Det blev också ett besök på öns flygmuseum och bloggaren fick något vått i ögonvrån när han upptäckte en gammal kompis i J35 Draken. Vovvarna badade i Fårösund medan husse och matte njöt av det vackra vädret. Inte ett endaste litet tåg, eller den minsta lilla järnväg syntes till. Gratulationerna trillade in i jämn takt under högtidsdagen. Vännen och kollegan Den Vimsige gjorde som vanligt den kanske bästa sammanfattningen, när han ringde från Långsele, på sitt lite kärva och ärliga sätt. ”Jaha, nu är du också framme vid slänten. Ska detta verkligen vara något att fira?” Andra försökte vara mer positiva, och det var kanske tur det. Åldersnojan har börjat komma smygande. Bloggaren gjorde en chockerande upptäckt när han en dag i förra veckan träffade en klasskamrat och knappt kände igenom honom på grund av alla rynkor och den gråa kalufsen. Lite tröst fick dock jubilaren när personalfördelaren i Eskilstuna hörde av sej och berättade att lokförarens tjänster är önskvärda i Sörmland i juni.

5 tankar på “Min månad: maj 2021

  1. Gratulerer med dagen, om enn lit sent! Alltid hyggelig å lese dine beretninger fra jernbanen på andre siden av kjølen.

  2. Jag instämmer i Gratulationerna och vill påstå att Du befinner dig i den bästa delen av livet, det kan jag med säkerhet säga efter 25 år i utförsbacken. Det är inte dåligt nu heller, men inte som när man var på ”toppen”.
    Idag för precis 25 år sedan (960602) ankom jag till Holmsund från Vasa efter att ”firat” min dag med en långresa till Vietnam o Kina. Som avslutning en tågresa Hong Kong-Peking-Transsibiriska Jvg-Moskva-Helsingfors-Vasa. Så jag lyckades få in en tågresa i mitt firande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s