Min månad: april 2021

April blev en märklig månad. Vår familj drabbades av pandemin – utan att någon av oss blev sjuk. Dagen innan jag skulle åka till Vännäs för ännu en arbetsvecka så ringde killarnas mamma och meddelade att hon troligtvis insjuknat i Corona. Det kunde ta upp till tre dagar att få svar på testet. Jag kunde inte gärna lämna ungarna hos en förmodat sjuk mamma, så vad göra? Att vabba gick inte. Både killarna var friska som nötkärnor. Precis som jag själv, annars hade jag kanske kunnat sjukskriva mej. Min chef visste inte hur en sådan här situation skulle hanteras och kontaktade Försäkringskassan. Svaret var att det inte finns någon riktigt bra lösning. Vilket jag tyckte lät lite konstigt. Det kan ju knappast vara första gången som den här situationen uppstår det senaste året. Jag fick helt enkelt ansöka om ledigt. Vilket fick den stackars personalfördelaren att slita sitt hår. Vakansläget såg redan mörkt ut. Jag föreslog att jag kunde flytta några fridagar från maj till april. Och så blev det. Därmed kunde jag skjuta tre dagar på resan till Vännäs. Istället får jag nu jobba tre dagar extra i maj på min hemstation i Karlshamn. Bland annat eftermiddagsväxlingen redan på måndag. I övrigt finns det inte så mycket att berätta om april. Jag har kuskat upp och ned längs Stambanan genom övre Norrland. Till Boden, Långsele och Ånge.

4 tankar på “Min månad: april 2021

  1. Hej! Kanske konstigt och fattar verkligen om du inte har tid, men skulle jag kunna få fråga dig lite grejer angående yrket? Är supersugen på att utbilda mig till lokförare men fundersam på om det skulle funka, framförallt pga 1. Har en liten kiddo hemma som ju måste lämnas & hämtas på förskola varje dag, hur får man det att fungera som lokförare med de udda arbetstiderna? Och småbarnslivet i allmänhet, är det svårt att förena med arbetstiderna? 2. Kan man jobba ståendes? Har en pajj rygg som inte klarar sittande…. OM du någon gång har tid och lust att svara är jag evigt tacksam, annars tack i alla fall för fin blogg!

  2. Hej Lina! Svarar gärna på dina frågor, men svaren blir kanske inte riktigt de du hade hoppats. Småbarn och lokförare är verkligen ingen bra kombination. Just på med anledning av arbetstiderna. Framförallt inte om man är ensamstående. En del arbetsgivare har lättare än andra att göra anpassningar, men generellt sett är det en mycket svår situation att få ihop. Att stå upp och köra är i många fall teoretiskt möjligt, men rent praktiskt och bekvämt är det ingenting att rekommendera. Andra lokförare får gärna fylla i här och ge sin syn på saken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s