Inlandsbanan ställer in i sommar

Inlandsbanan ställer in årets sommartrafik. Anledningen är Coronakrisen som inneburit ett dåligt bokningsläge. ”Det är mycket tråkigt att vi tvingats fatta det här beslutet men den uteblivna försäljningen gör att det inte är möjligt för oss att genomföra den planerade trafiken. Vi avvaktade myndigheters besked om inrikesresor i sommar, med en förhoppning om förbättrat bokningsläge. Så blev inte fallet, läget har snarare varit tvärtom med fortsatt mycket avbokningar. Extra tråkigt då vi önskat tillgängliggöra Norrlands inland för fler och att det nu blir ännu tuffare för en hårt utsatt turismnäring. Vi satsar nu vidare mot 2021 med nya tåg och ett spännande utbud”, säger Peter Ekholm, VD för Inlandsbanan AB. Från att haft ett starkt bokningsläge i början av året har många avbokningar och minskad efterfrågan uppstått. Detta innebär att det inte är realistiskt att genomföra den planerade trafiken, menar Inlandsbanan. På grund av rådande läge så har bolaget redan under våren tagit beslut om att begränsa trafikperioden från tio veckor till sex. Samtidigt så har inreseförbud i Norge resulterat i att samtliga gränsöverskridande paket är inställda sedan tidigare.

2 tankar på “Inlandsbanan ställer in i sommar

  1. Samma dag som detta tråkiga meddelande publicerades ställdes tydligen trafiken in om jag förstår saken rätt.
    Man gav alltså inte tilltänkta resenärer en enda dags respit. Vem vet det kan ju faktiskt funnits resenärer från södra Sverige som redan påbörjat sin vildmarksresa och får vända om i Östersund eller annan station.
    Eller har man innan pressmeddelandet kommit ut, meddelat de resenärer som skall resa samma eller nästkommande dag, i såfall borde väl meddelandet kunnat publiceras tidigare.
    Eller tänker jag knasigt på något sätt, med denna oerhört korta respit?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s