Blekinge fick inte veta om inställda tåg

dsc_1322För en vecka sedan kunde den här bloggen avslöja att Skånetrafiken ställer in cirka 20 procent av avgångarna med Pågatåg, bland annat trafiken från Kristianstad in över länsgränsen till Blekinge där tågen stannar i Sölvesborg, Mörrum och Karlshamn. Beslutet kom som en blixt från klar himmel för Region Blekinge. Ingen i Skåne hade informerat blekingarna om indragningen. Något som naturligtvis upprör politikerna i Blekinge. ”Vi kan inte låta Skåne bestämma servicen för Blekinges resenärer. Vi hade inte ens fått frågan om vi ville delta. Det känns väldigt konstigt att Skånetrafiken kan fatta beslut om tågtrafik som även berör resenärer i Blekinge utan att vi är med i förhandlingarna, säger det socialdemokratiska regionrådet Christina Mattisson till Blekinge Läns Tidning. Stoppet med Pågatågen gäller i första hand över sommaren, till den 31 augusti. Resenärerna hänvisas under denna tid till Öresundstågen, som gör extra uppehåll i Fjälkinge.

8 tankar på “Blekinge fick inte veta om inställda tåg

  1. Detta är inte genomtänkt. Neddragningarna i trafiken har bland annat lett till trängsel på en del av tågen. Det är vansinne att Skånetrafiken totalt struntar i FHM:s rekommendationer på detta sätt, allt för pengarnas skull.

  2. Vad är det nu relationsexperterna brukar säga? I ett långvarigt förhållande måste man fortfarande kunna överraska varandra då och då!

  3. Skånetrafiken, en stat i staten. Hanteringen av nya biljettsystemet, System 3-fordonen och Jan G Forslunds trafikerbjudande är inte heller invändningsfritt.

  4. Var det inte just dessa pågatåg som ansågs onödiga då de infördes? Har det nu blivit så mycket resande att de behövs?

  5. Pingback: En pappersrulles väl och ve | I huvudet på en lokförare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s