Facken backar trots stort stöd

12063589_10207848008067468_8381599216554387117_nFackförbunden Seko och ST har idag skrivit på ett avtal om permitteringar och korttidsarbete vid Pågatågen i Skåne – trots att man så sent som igår uppgav att man inte skulle göra det. Och trots att över 80 procent av medlemmarna tycker att man borde ta en konflikt med arbetsgivaren Arriva. Seko erkänner på sin hemsida att modet svek när Arriva satte hårt mot hårt och hotade med varsel och uppsägningar. ”Vi ville ha medlemmarnas stöd och det fick vi. Sen vågade vi inte löpa linan ut och syna Arrivas hot. Vi uppfattade att risken var för stor för de medlemmar som skulle drabbas”.

Det var igår natt som den här bloggen kunde avslöja att Skånetrafiken i Coronakrisens spår beslutat att dra ned Pågatågstrafiken med cirka 20 procent. Det innebär arbetsbrist hos Arriva, som bemannar tågen. Företaget ville förhandla fram ett avtal om korttidsarbete, men både Seko och ST sa nej, eftersom de i gengäld ville få löften om bland annat gruppval. Arrivas affärsområdeschef Mattias Wrangtorp gick då i taket. ”Facken ställer sig i grunden positiva till korttidspermitteringen men väljer ändå att inte trygga jobben för sina medlemmar om de dessutom inte får grupper och 13 timmars nattvila för T21 och T22. Vi vill diskutera frågan men inte i detta forum. Vi befinner oss i ett krisläge där vi vill rädda jobben genom att hantera korttidspermitteringen först”.

Efter fackens nej meddelade Arriva att man istället blir tvungna att varsla personal om uppsägning. Facken gick ut med en omröstning bland sina medlemmar om hur man skulle agera. Ta strid eller vika sej för arbetsgivarens krav. I omröstningen uppgav drygt 80 procent att man stödde sina förbund i besluten. Ändå backar alltså både ST och Seko från sina tidigare ställningstaganden. ”Vi måste välja våra strider. Just nu, under pandemin, är vi inte starka. Vi har ett svagare strejkvapen och svårare att få allmänheten med oss vid konflikt. Vi som i slutändan förhandlar måste ta i beaktande att försvara våra nyaste medlemmar som kanske inte alltid är de högljuddaste. Den här gången bedömer vi att risken för dem är större än vad som står att vinna”, uppger Seko.

Även ST erkänner att man gick för långt i gårdagens krav. ”Då vi gick händelserna i förväg med våra krav har vi nu fått ta tillbaka dessa för tillfället. Vi har givetvis för avsikt att ta upp dessa krav igen, men det får bli i senare förhandlingar. Det är väldigt synd att Arriva väljer prestige framför de anställdas välbefinnande. Vi vill också tacka för det stöd ni gav oss i enkäten, men väljer ändå att säkra jobben och därför acceptera förslaget”, skriver ST på sin Facebooksida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s