Min månad: januari 2020

Tjänstgöringen i Green Cargos bemanningspool är allt som oftast både trevlig och varierad. Men ibland blir det varken trevligt eller varierat. Eller vad sägs om samma tur varje dag i en hel vecka? Till råga på allt med de småfestliga arbetstiderna 2.33-12.43. Ni som följt den här bloggen ett tag vet att tidiga morgonturer är det värsta jag vet. En eller två eller kanske tre går ju an. Men en hel vecka? Det måste ha varit ett straff. Jag måste ha ställt till med något elände utan att veta om det. Dessutom hade någon lömsk rackare på Trafikverket åter sänkt hastigheten till 45 kilometer i timmen på delar av sträckan Eskilstuna-Oxelösund. Förra året byttes spåret ut och hastigheten höjdes till 70. Men nu plötsligt i januari var den nedsatt till 45 igen. Av oförklarlig anledning. Det gjorde ju inte saken bättre precis. En i normala fall seg körning blev om möjligt ännu segare. Tack och lov är kollegorna och personalfördelaren i Eskilstuna hjälpsamma, så det gick att byta bort några av de tidiga turerna. Men fyra i rad blev det ändå. Det var illa nog, men som ”poolare” vill man ju inte klaga. Det ligger lite i sakens natur att vi får ta det som ingen annan vill ha. Mitt problem med dessa tider är att jag inte vet hur jag ska göra med sömnen. Jag har provat alla varianter, men ingenting blir bra. Jag har övat i snart 20 år, så ingen kan säga att jag inte har försökt. Det som ändå är positivt är att när jag väl sitter i loket, så har jag nästan aldrig några problem att fokusera. Det går liksom att skjuta upp tröttheten, med hjälp av kaffe och druvsocker. Men tiden mellan turerna är inte rolig. Hela tillvaron blir som ett dimmigt mörker, som ett liv i koma.

6 thoughts on “Min månad: januari 2020

  1. Har du sett att Trafikverket söker både Förvaltare av Röda fordon och instruktionsförare men det är placering i Borlänge och det var väl fel landskap?! Tänkte ifall du blir less 🙂

  2. Kort sagt: avskyvärt att börja 02.33! Omöjligt att planera när han ska sova då. Inte avundsjuk!
    Får jag välja är det eftermiddagspass som gäller eller gällde på den tid jag jobbade på tågen.

  3. Mornar är hemskt! Men själv föredrar jag faktiskt att få flera på rad. Då kan jag vara vaken tills det är dags att jobba, jobba mitt skift och sen gå (”hem”) och lägga mig och sova bort hela dagen. Noll förutsättningar för socialt liv, men man håller sig hyfsat pigg efter första natten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s