Min månad: december 2019

Idag är december slut. 2019 är över. Ja, ett helt decennium lämnar in. Om vi ska börja med att summera den senaste månaden, så finns inte så mycket att säga. Åtminstone inte om vi ska hålla oss till det rent yrkesmässiga. Jag arbetade en vecka i Eskilstuna, åkte till Tomteboda för en arbetsplatsträff och skulle sedan ha haft semester resten av året. Mycket ledigt blev det, men jag hann även med några extrapass på min hemstation. Dessa berättade jag om i bloggen för några dagar sedan. Idag firar vi nyår hemma hos oss. Svärmor och hennes ”gubbe” kommer på besök. De har hund, precis som vi. Vi bor på landet, så det blir lugnt och stillsamt för de fyrbenta. Dagarna kring nyår kan annars bli en ren mardröm för oss hundägare. Och på tal om mardröm: Kära hustruns bror kommer också på besök idag, tillsammans med sin dotter som rövades bort utomlands men nu äntligen är tillbaka i Sverige.

Ska jag sammanfatta 2019, så kan jag konstatera att detta blev året då fyramiljonersvallen sprängdes i bloggstatistiken. Det är förstås glädjande, men samtidigt lite förvånande. Det här året har jag nämligen ägnat betydligt mindre tid åt skrivandet än tidigare. Jag har prioriterat mej själv, min familj och mitt hem. Det finns många saker som jag hade velat ta upp, men som jag inte orkat eller haft tid med. Till exempel den galna soppa som skakat lokförarfacket SLFF och som nu tycks bli slutet för hela föreningen. Jag skulle vilja belysa den svenska transportpolitiken ännu tydligare. Jag skulle vilja berätta om förutsättningarna för framförallt godstrafiken, som är värre ute än vad många så kallade experter vill ta in. Problemen beror inte på att bolagen är okunniga, omoderna och gnälliga. Jag har tackat nej till intervjuer i tidningar och radio, jag har avböjt medverkan i debattprogram i TV, jag fick säga nej när Transportstyrelsen ville ha mej som föreläsare vid sin säkerhetskonferens. Tyvärr har jag inte heller haft tid att hjälpa till med det stora och tuffa arbete som mina vänner i museiföreningen i Kristianstad nu kämpar med. Förhoppningen är att föreningen snart ska kunna lämna in en ansökan om nytt trafiktillstånd. Jag har inte orkat gå till botten med alla de tips som strömmat in till bloggen. Jag har försökt att svara på mejl och meddelanden, men jag har säkert missat någon. De ber jag i så fall om ursäkt för.

Nåväl. Några bra saker tycker jag ändå att jag har åstadkommit under 2019. Den här bloggen har varit först med att berätta om en rad saker, som andra tidningar och nyhetsbyråer sedan gått vidare med och slagit upp stort. Till exempel toalettbeslutet inom Pågatågen, nedläggningen av posttågen till Sundsvall, Flixtrains intresse av den svenska marknaden och sist men inte minst cirkusen inom Arriva, där en chef anklagade lokförarna för att försena tågen med flit. Ett annat uppskattat arbete var när jag i somras gick på spaning efter samtliga Sveriges enskenssignalerade järnvägsövergångar. Läsekretsens uppslutning var total och efter några veckor kunde jag publicera den kompletta listan, över de vägskyddsanläggningar som snart blir ett minne blott. Roligt är också att tidningen Tåg vid flera tillfällen hört av sej och frågat om de får publicera mina texter. Bland annat den om järnvägen som korsade landningsbanan i Söderhamn och som fick rubriken ”Tåg på väg – då fick kriget vänta”. I nästa nummer kommer en annan artikel som jag skrivit, och som tidigare publicerats i bloggen. Vad den handlar om får bli en överraskning.

När det gäller mitt arbete som lokförare i Green Cargos bemanningspool så har den mesta tiden tillbringats i Eskilstuna, som ni ser av sammanställningen här under. Det är ingenting som jag klagar över, men skulle jag få önska någonting inför 2020 så är det flera utlåningar till Ånge. Lite vintertjänst längs Inlandsbanan hade inte heller varit fel. Med det sagt så återstår bara att önska alla den här bloggens läsare ett riktigt Gott Nytt År. Jag hoppas att ni fortsätter att följa ”I huvudet på en lokförare” även under 2020!

Vecka 1: Kil
Vecka 3: Kil
Vecka 5: Ånge/Karlshamn
Vecka 7: Ånge
Vecka 9: Ånge/Karlshamn
Vecka 11: Älmhult
Vecka 13: Älmhult
Vecka 15: Älmhult
Vecka 17: Älmhult
Vecka 19: Älmhult
Vecka 21: Älmhult
Vecka 23: Eskilstuna
Vecka 25: Eskilstuna
Vecka 27: Östersund (Inlandsbanan)
Vecka 29: Eskilstuna
Vecka 31: Ånge
Vecka 33: Semester
Vecka 35: Eskilstuna
Vecka 37: Eskilstuna
Vecka 39: Eskilstuna
Vecka 41: Eskilstuna
Vecka 43: Eskilstuna
Vecka 45: Borlänge
Vecka 47: Borlänge
Vecka 49: Eskilstuna
Vecka 51: Semester

51620165_389271494963717_2985569322367188992_n

3 tankar på “Min månad: december 2019

  1. Hur mycket eller lite du än skriver vill jag framföra ett stort och varmt tack för alla intressanta inlägg! Oavsett om det handlar om din lokförarvardag eller om nyheter inom järnvägsvärlden följer och läser jag med stort intresse!
    Så tack! Gott nytt år!

  2. Hej.
    Tack för ännu ett år. Även om det blivit lite glesare med uppdateringarna så är det fortfarande en av dom bästa järnvägsbloggarna. Gott nytt år och hoppas på nya trevliga inlägg nästa år.
    Ha det bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s