Min månad: november 2019

November månad har tillbringats i Borlänge. Det är första gången jag är utlånad dit. Jag har naturligtvis kört massor av tåg till ”Sveriges fulaste stad”. Det har skett som anställd hos TGOJ och Green Cargo och handlat om stål- och containertåg från Hallsberg, Oxelösund och Västerås. Men jag har aldrig utgått från Borlänge, vilket kanske kan tyckas lite märkligt. Jag har trots allt arbetat i Green Cargos bemanningspool i sju år och åkt land och rike kring. I Borlänge har jag kört tåg till Bollnäs, Eskilstuna, Hallsberg och Kil. Just tågen till Kil har varit trevliga. Faktum är att jag aldrig tidigare kört till Kil det hållet, över Ställdalen, Nykroppa och Daglösen. Jag har faktiskt aldrig heller kört från Kil. Är jag då helt obekant med banan? Nej, inte alls. 2014 åkte jag pass på ett godståg detta håll och fick linjekännedom. Det jag framförallt kommer ihåg var att det var väldigt mycket uppförsbackar mellan Kil och den gamla knutpunkten i Daglösen, där Inlandsbanan möter BJ. Då var banan bevakad av lokaltågklarerare, nu har fjärren i Hallsberg tagit över. För säkerhets skull bad jag en kollega, som sitter inne med en massa gamla dokument, att skicka över ett SJF med en graf över lutningsförhållandena.

4 tankar på “Min månad: november 2019

  1. På tal om Karlshamn och Borlänge – går det inte heltåg med gasol mellan dessa orter längre? Jag har inte sett något sådant tåg på några veckor,

    • Det stämmer att tåget varit inställt några gånger den senaste tiden. Vet inte exakt varför, men tror det har att göra med ett tillfälligt minskat behov från kundens sida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s