Min månad: september 2019

September är alltid en månad full av funderingar och grubblerier. För min egen, personliga del, är detta den tyngsta tiden på året. Lika mycket som jag älskar sommaren, med värmen, baden och de ljusa nätterna, lika mycket hatar jag den mörka, gråa och blöta tid som vi nu har framför oss. Att kalla det för en depression är förstås att ta i, men någonting åt det hållet handlar det om. Den 10 september i år var det dessutom 15 år sedan den tragiska olyckan med Kustpilen inträffade i Nosaby utanför Kristianstad. Jag vet inte hur många gånger jag berättat om detta i bloggen. Hur två av mina lokförarkamrater dog. Hur min döda (!) mamma räddade mitt liv. Jag funderar mycket över detta även i vanliga fall, och när nu dessutom tidningarna fylldes av artiklar med anledning av 15-årsdagen, så blir förstås tankarna ännu flera och ännu djupare. Som om inte detta var nog fick även min brors svärfar beskedet att han hade cancer. Några veckor senare var han död. Så fruktansvärt snabbt det kan gå. Hur lite vi vet om framtiden. Man blir mörkrädd. När sedan profilen Morrgan plötsligt rycks bort i en typ av olycka som med minsta otur hade kunnat drabba vilken lokförare som helst, ja då blir man gråtfärdig. Ni förstår kanske varför kreativiteten inte varit på topp i bloggen den här månaden. Det som ändå varit positivt är faktiskt mitt arbete. Det har varit skönt och befriande att få komma iväg och koncentrera sej på annat, på något som jag älskar. Nämligen att köra tåg. Jag har som vanligt tillbringat mina arbetsperioder i Eskilstuna. Jag har arbetat in lite tid och bytt turer med schyssta kollegor (det är fullt av dem i Eskilstuna!) och därmed kunnat arbeta 7-7 istället för 8-6 under hela månaden. Det har verkligen varit välbehövligt och förhoppningsvis ska det kunna fortsätta så under resten av hösten. Det gäller att göra det bästa av situationen, helt enkelt. Hur tungt det än känns just nu, så vet jag ju att det väntar en jul runt hörnet. Kanske blir den vit och fin. Med barn, skratt och långledighet. Och långt där borta skymtar en ny vår.

2 thoughts on “Min månad: september 2019

  1. Ser på dina bilder att hybridloket är i Eskilstuna. vet du något mer om detta och hur testerna har gått? finns ju många intressanta upplägg där ett sådant lok skulle kunna spara in ett diesellok om det är tillräckligt starkt vid dieseldrift och har radiostyrning!

    • Tyvärr vet jag ingenting om hur testerna går eller planerna för framtida trafik ser ut. Men jag brukar se loket i Eskilstuna, det är en imponerande pjäs, ser ruggigt kraftfull ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s