Cargonet väljer Protrain igen

23130917_10214821585802553_1800864966469975656_nProtrain har vunnit ett stort kontrakt. Företaget kommer att ta över bemanningen av Cargonets ARE-tåg på sträckan Ludvika-Narvik. Därmed blir det Protrain som kör samtliga Cargonettåg i Sverige. Förutom ARE rullar Cargonets tåg också på sträckorna Oslo-Trelleborg och Lillehammer-Hässleholm. Norska lokförare bemannar tågen den första sträckan, över gränsen in i Sverige, men sedan tar svensk personal över. Det nya uppdraget kommer att sysselsätta ungefär 40 lokförare. ”Vi är stolta, glada och ödmjuka över att ha fått förtroende för huvuddelen av den viktiga och imponerande transportrutten Oslo-Narvik: färdvägen är totalt 2000 kilometer och 27 timmar lång”, skriver Protrain. ARE körs till december av lokförare anställda av Traindrivers, då Protrain tar över. Obekräftade uppgifter gör gällande att Hector Rail eventuellt kommer att hyra in Traindrivers för bemanningen av de så kallade trätågen.

Green Cargo har beslutat att köpa in växlingstjänsten i Södertälje av företaget Väte, som står för växling- och terminaltjänst. Övertagandet sker om en månad och är i första hand tänkt att fortgå året ut. Green Cargo har gjort liknande lösningar på andra håll i landet. I Halmstad är det till exempel Baneservice som växlar och kör tågen till Hyltebruk. Väte växlar sedan tidigare åt olika företag i bland annat Trelleborg, Årsta, Iggesund och Malmö.

2 thoughts on “Cargonet väljer Protrain igen

    • Exakt så. Ludvika-Narvik, Samt Narvik-Ludvika.
      ARE- och NRE-tågen körs mellan Oslo Alnabru och Narvik.
      Norska förare kör, som Lokföraren skriver Oslo-Ludvika och Traindrivers förare kör mellan Ludvika och Narvik. Detta är det senare uppdraget Protrain kommer att ta över i december.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s