SJs plan: kiosk i BF7

ykqhrwikjlgqe9rluel1Kaffeserveringen kan komma åter på tågen längs Kust till kust-banan mellan Kalmar och Göteborg. Det samma gäller flera andra SJ-linjer. Åtminstone under veckosluten, då tågen normalt är dubbelbemannade. Enligt vad bloggen erfar planerar SJ att bygga om ett tiotal BF7-vagnar. Godsutrymmet försvinner och ersätts av en kiosk. Alternativt införs servering från ambulerande vagn. Serveringen på Kust till kust försvann 2014, när SJ drog ned på antalet ombordanställda. Vagntypen – BFS9 – med den inbyggda kiosken rullade visserligen kvar, men med serveringsdelen stängd. Några år senare drogs BFS9 in på många sträckor, bland annat mellan Kalmar och Göteborg. De flesta av dessa vagnar skulle byggas om till RB7, var det tänkt. RB7 är en bistro- och familjevagn. Men bara sex vagnar hann bli färdiga innan projektet lades ned, på grund av förseningar och ökade kostnader. Många resenärer har klagat hos SJ för den uteblivna servicen på tågen som trafikerar Kust till kust. En resa Kalmar-Göteborg tar fyra timmar. I mätningar har det också visat sej att NKI-index ligger under genomsnittet för SJs tåg. NKI står för Nöjd Kund Index.

Foto: Stefan Nilsson

5 thoughts on “SJs plan: kiosk i BF7

 1. Äntligen . . . . 🙂

  Notera att på sträckan Alvesta – Kalmar som jag ofta åker har Öresundståget haft servering hela tiden ( fram till Emmaboda ).

  Nu är jag van att åka och har lärt mig att ”bunkra”furnera” på SJs snabbtåg innan jag stiger av i Alvesta eller hos Pressbyrån i Kalmar om jag åker från andra hållet.

  I mitt fall är det bara frågan om resa på dryga timmen men skall man hela vägen Kalmar till Göteborg är det idag en lång ”torrlagd” resa.

  Vet att många som åker sträckan ser fram emot att serveringen återkommer på KtK-tågen. 🙂

   • Känns än mer angeläget med kiosk på de bedrövliga dubbeldäckarna, helst skulle man sälja dem som skrot och införskaffa tåg som ej påminner om Tjernobyl

   • Skulle väl säga att de är raka motsatsen till Tjernobyl, i och med att de förbrukar elektricitet, snarare än producerar. Ej heller har de någon kärnreaktor. Tror att de låter mer dessutom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s