Van Dieren förlänger med Hector

50407362_10218398488942896_4893351476937621504_nHector Rail har fått tillstånd av danska myndigheter att åter köra trailervagnar i sin trafik genom landet. Det sker efter det att Hector bland annat infört en ny kontrollprocedur som ska säkerställa att trailern verkligen sitter fast i vagnen. Hade tillståndet inte blivit klart så snabbt, så hade Hector utarbetat en plan B. Trailervagnar skulle transporteras via färja till Trelleborg, medan tågen genom Danmark enbart skulle innehålla containervagnar, erfar bloggen. Några trailervagnar har också hunnit växlas ombord på färjan, men i fortsättningen kommer de alltså att gå den vanliga vägen genom Danmark. Samtidigt som detta sker, så står det klart att Hector kommer att fortsätta köra de så kallade Van Dieren-tågen från Tyskland i ytterligare flera år. Fyra avtal har nyligen förlängts. Katrineholm till 2021, Göteborg till 2022, Nässjö till 2023 och Helsingborg till 2024. Dessutom har Stora Enso och Hector Rail kommit överens om att fortsätta sitt samarbete till slutet av 2023 när det gäller timmertransporterna från Norge till bruken i Grums och Skoghall.

3 thoughts on “Van Dieren förlänger med Hector

  1. Skönt att det ordnade sig såpass fort med trailerstransporterna genom Danmark! Men man kan ju hoppas att tågbolagen lärt sig en läxa och inte enbart lita på Danmark utan se till att färjorna också får så mycket gods att tågfärjelederna kan överleva1

    • Har inte så mycket nytt att tillföra ämnet. Känns meningslöst att upprepa det andra redan skrivit. Tar gärna upp en händelse som denna, men då ska det vara med en egen vinkel eller fakta som tidigare inte varit kända.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s