Sandahl ny VD för Real Rail

dp4x73hkxpwa2hn2x7g5iqg63adlt90Real Rail får ny verkställande direktör. David Sandahl tar över efter Hans Backman som går i pension den 1 februari. Den nye VDn arbetar idag som finanschef för Sandahlsbolagen och kommer i framtiden också att ingå i företagets koncernledning. Backman blir ny styrelseordförande i Real Rail. ”Real Rail är en viktig nyckelspelare i den klimatanpassning som svensk transportindustrin står inför, och jag ser verkligen fram emot möjligheten att sätta mig in i bolagets frågor ordentligt och vara med och utveckla Real Rail”, säger David Sandahl. Real Rail kör 14 kombitåg varje dygn i hela Sverige, från Helsingborg i söder till Luleå i norr. Vagnarna dras av Green Cargo och CFL cargo. Tågen ersätter över en miljard tonkilometer lastbilstransporter. Real Rail ägs av Sandahlsbolagen och bildades 2012 när norska Cargonet lade ned sin inrikestrafik i Sverige.

1 thought on “Sandahl ny VD för Real Rail

  1. Man kan väl gissa att det förekommer en viss genetisk relation mellan vd:n i Sandahlbolagen Thord Sandahl och den nye vd:n i Real Rail David Sandahl.
    Sandahlbolagen verkar vara ett riktigt småländskt familjeföretag. Styrelsen för Sandahlbolagen utgörs av sex Sandahl och två Icke-Sandahl.
    Kanske därför det verkar gå riktigt bra för Sandahlbolagen och dotterföretaget Real Rail.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s