Min månad: december 2018

Egentligen hade jag tänkt göra den här sammanfattning på samma sätt som Hans Villius en gång i tiden gjorde ”Svart på vitt” i TV. Ni kanske kommer ihåg hur det brukade låta? ”Året är 2018. På bilderna ser vi tåg. Vad tågen på bilderna inte vet är att det snart ska komma andra tider. Svåra tider”. Och så vidare. Men så kom jag på att jag lovat Kära hustrun att sluta vara gnällig och negativ. Jag skulle kanske kunna ursäkta mej med att det fortfarande är 2018 och att det är först 2019 jag ska växla in på det nya, positiva spåret? Hursomhelst. Det är nya tider som väntar. På flera sätt. Efter att ha tillbringat hela 2018 som utlånad till Eskilstuna, så kommer jag på nyårsdagen att packa väskorna och boka passbiljett till Kil. Det blir säkert trevligt. Jag och Den Vimsige tillbringade några månader i Värmland under våren 2017. Det var bra tjänstgöring. Ska jag sammanfatta bloggåret 2018 så slutar det för egen del med nya rekord. Ungefär 730000 besök har registrerats de senaste tolv månaderna, vilket är en liten ökning jämfört med 2017. Under 2019 kommer fyramiljonersgränsen att passeras, om inget oförutsett händer. Jag måste erkänna att jag är lite förvånad över siffrorna för 2018. Under långa perioder har jag nämligen känt en trytande ork och ett bristande engagemang. Det har funnits många saker som jag velat ta upp, men som jag helt enkelt inte orkat ta tag i. Ibland har det gått över en vecka utan att bloggen har uppdaterats, och sånt brukar märkas direkt i statistiken. Jag kan inte garantera att det ska bli bättre under 2019, men jag lovar att försöka. Ikväll firar jag med bubbel och god mat. Imorgon tar jag nya tag – och nya tåg.

17 thoughts on “Min månad: december 2018

 1. Gott nytt år Jonas! Ser fram mot att följa dig i spåren även under 2019 och då på nya banor! Från Kil blir det kanske även Norgekörningar? Väntar dessutom med spänning på initierade avslöjanden om nya godsupplägg och hisnande irrfärder i järnvägsbyråkratins labyrinter.

 2. Tack för din sida annars så visste jag ingenting. Fortfarande intresserad av jvg efter 33 år Pensionär från GCAB som inte har fått någon info,avtackning sedan min avgång. AXEL avsomnad nu, men som pensionär utan Personal-avd i tidningen bara reklam. Nu önskar jag alla en trevlig avslutning ETT GOTT NYTT ÅR.

 3. Jag hoppas att det blir trevlig och intressant tjänstgöring i Kil. Men när det gäller den privata miljön är väl Eskilstuna bättre med större utbud av näringsställen. Hur bor man i Kil?

  • Jag bor på hotell i Kil, precis som i Eskilstuna, så på det sättet är det ingen skillnad. Utbudet däremot vad gäller affärer och restauranger är ju mycket riktigt inte det samma i Kil… Å andra sidan är det ganska nära till Karlstad, om lusten att shoppa plötsligt skulle överfalla mej!

 4. Gott nytt år och tack så mycket för alla publiceringar du gjort detta år. Läsningen av din blogg är så givande, man inser att man inte är ”ensam i galenskapen” 😀

 5. Hej!
  God fortsättning, en mycket givande läsning på din blogg.
  Har du SIR utbildning? borde väl vara en hel del tjg på Norge från Kil? eller har förarna i Hallsberg utbildning för att köra på Norge?

 6. God fortsättning på det nya året. Blir tyvärr inga mera rapporter från mig angående Krösatågen nu när jag börjat på storebrors företaget till Green Cargo 😉 (dvs SJ) men lite skvaller kanske jag kan skrapa fram ändå 😉☺️

 7. Även om jag aldrig åker tåg, så brukar jag kolla den här bloggen regelbundet eftersom jag har ett generellt intresse för det mesta som rör trafikpolitik. Kom att tänka på nu idag att jag saknat kommentarer om två järnvägshändelser i Lokförarens ”närområde” som jag läst om i övrig media. Hittar i alla fall inget om det när jag söker bland tidigare artiklar. Det gäller:

  Green Cargo har lagt ner verksamheten (och godstrafiken via Polenfärjan) i Ystad. Läste om det i Ystads Allehanda strax innan jul, så det verkade komma plötsligt. Sista tåget rullade väl vid nyår

  Statusen på banan Kristianstad — Åhus (reportage på Sveriges Radio Kristianstads webbplats nu i dagarna)

  God fortsättning på 2019!

 8. Kul att du gillar bloggen! Anledningen att jag inte skrivit någonting i de ämnena som du nämner är att jag helt enkelt inte har något nytt att tillföra. Jag vill helst berätta saker som folk inte redan känner till. Antingen som en ren nyhet, eller med en egen vinkling eller kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s