Ingen godstrafik inom SJ

Det blir ingen återförening av SJ och Green Cargo. Det uppger en källa som deltagit i utredningsarbetet. Konsultföretaget McKinsey har på regeringens uppdrag utfört en granskning av vilka tänkbara fördelar och synergieffekter en sammanslagning eventuellt skulle tänkas innebära. Företaget har kommit fram till att de positiva effekterna inte blir tillräckliga. Däremot kan det bli aktuellt med ett utökat samarbete mellan de två statliga bolagen. Utredningen tillsattes i våras av näringsdepartementet som en del i översynen av Green Cargo. Green Cargo bildades ur SJs godstrafikdivision vid årsskiftet 2000/2001 och har haft stora lönsamhetsproblem under lång tid.

Är Hector Rail till salu? Enligt flera tips till bloggen har riskkapitalbolaget EQT tröttnat på Hector och vill sälja hela eller delar av koncernen. Uppgifterna dementeras inte, men bekräftas å andra sidan inte heller. ”Det är en ägarfråga där jag ber dig kontakta EQT”, säger Hector Rails VD Claes Scheibe. ”EQT har som policy att aldrig kommentera rykten eller tips”, säger Jessica Ölvestad, PR- och kommunikationschef på EQT, som köpte Hector Rail 2014.

Hilton var ett känt begrepp inom TGOJ. Nu kan snart en ny typ av personal- och boendevagn dyka upp på svenska spår. Det är Swissrail som meddelar att man har sju vagnsätt till salu eller för långtidsuthyrning. Varje sätt innehåller tre vagnar, med sex 20-fotscontainrar ihopkopplade till en enhet. Personalvagnarna har använts av bland andra Speno och innehåller sju sovhytter, kök, matrum, dusch och WC samt en servicemodul för tillgång till el, värme och vatten. Vagnarna är i mycket gott skick, skriver Netrail som vid intresse förmedlar kontakten med Swissrail.

thumbnail_image002

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s