Lennart Järnvägsvärld också din?

imagesNi kanske tycker att det är ovanligt länge sedan jag uppdaterade den här bloggen? Det tycker jag också. Men ibland blir det så. Tiden räcker inte till. Det är tusen andra saker som måste göras. Det är livet som kommer emellan, helt enkelt. Den senaste veckan har jag ägnat åt allt annat än tåg. Förutom på en punkt. I lördags deltog jag i ett möte i Kristianstad där vi diskuterade hur museiföreningen ska gå vidare i frågan om det indragna (eller återlämnade) trafiktillståndet. I samband med detta möte kom jag över två exemplar av den väldigt fina boken Lennarts Järnvägsvärld, som är en uppföljare av den populära Lennarts Järnvägsbilder från 1999. I boken visar Lennart Petersson sina bilder från diverse smalspåriga järnvägsmiljöer. Lennart var anställd vid SJ från 1945 till 1983 och avled i december 2012, 89 år gammal. Tyvärr fick han aldrig se sin andra bok publiceras. Den utkom först 2014. Eftersom jag nu sitter på två exemplar av Lennarts Järnvägsvärld, så tänkte jag lotta ut den ena.  Vill du också ha ett exemplar? Allt du behöver göra är att skriva en kommentar och berätta varför du läser den här bloggen. Dragning i detta högdramatiska lotteri sker på fredag. Som Loket hade sagt: lycka till!

Annonser

19 thoughts on “Lennart Järnvägsvärld också din?

 1. Jag följer din blogg med stort intresse. Dels kommer du ofta med intressanta nyheter som man inte sett tidigare och dels levererar du intressanta berättelser och anekdoter från ditt järnvägsliv.
  Det bästa av allt är att det du skriver är faktabaserat och inte en massa personligt tyckande vilket jag tycker är viktigt.

  //Bengt Eriksson, Trafikplanerare på Trafikverket i Göteborg

 2. Denna boken skulle jag också vilja ha!!! Läser här av den enkla anledningen att jag vill få veta saker samt därför att jag tröttnat på diverse andra forum (Postvagnen) som numera tyvärr spårat ur helt. I den här bloggen får jag fakta och inte en massa spydigheter.

 3. Läser helst om dina olika uppdrag och hur vardagen ser ut för en lokförare. Tycker du kunde skriva mer om det, även om nyheterna förståss också är bra.

 4. Fatta inte hur en vanlig lokförare kan veta så mycket! Ofta när jag läser här så tänker jag att det där kan ju inte stämma, och sen visar det sig varje gång att jo, så var det… Imponerande Jonas!

 5. Jag läser din blogg för att den är bra skriven och innehåller sådant som känns värt att veta för en med järnväg som intresse.

 6. Läser med stort intresse om dina äventyr ute i verkligheten då min verklighet består i att trafikleda din verklighet. Kul med nyheter oxå även om de flesta kanske inte berör mittt eget arbete. Bra jobbat Jonas, fortsätt så. Och ja, jag vill gärna delta i utlottningen av ett exemplar ☺️

 7. Uppskattar bloggen även idag men under lokförarutb i Nässjö var bloggen guld värd då man som ny i branschen fick en bra och nyttig inblick i verkliga livet. Ett inlägg gällande en ”bromsincident” upptog en hel lektion…
  Ifall jag skulle ha turen att ”få” boken hamnar den i fikarummet i N. 😊 🙏🏻

 8. Letade upp din blogg när jag började fatta intresse för tåg och lokförarutbildning, nu när man äntligen kom in på utbildningen så fortsätter man följa din blogg med ännu större intresse eftersom man snart hamnar i branschen 🙂

 9. Jag följer sedan länge din blogg. Det är alltid läsvärda saker du tar upp – antingen intressant, roligt eller allvarligt. Jag kommer att fortsätta läsa din blogg så länge som du skriver!
  /Johnny

 10. Jag tycker om din blandning av allvar och humor, privat och offentligt, järnvägs- och hemmamiljö. Det gör det lite mer spännande att vänta på nästa inlägg. Vad blir det för typ av ämne härnäst? Sedan naturligtvis att dina allvarligare inlägg är mycket väl underbyggda. (Även om boken säkerligen är mycket läsvärd, så avstår jag från utlottningen – jag har alltför mycket oläst i bokhyllan redan…)

 11. Jag läser alltid din blogg, det skrivs
  mycket om järnvägen men få har din kunskap. Sina analyser visar sej som regel riktiga.

 12. Jag uppskattar månadsbilderna allra mest. Dessa ger en fin inblick i hur en lokförare arbetar, hade gärna bytt min truck mot ett lok… För övrigt håller jag med föregående talare om Postvagnen, bara en massa käbbel. Kan nog inte heller räkna med någon bättring, med tanke på att en av ‘pamparna’ inom SJK själv är den kanske otrevligaste skribenten av dem alla!

 13. Hej! Jag följer din blogg med stort intresse. Har gjort det i flera år. Du har väldigt intressanta och levande inslag. Man känner nästan att man sitter med dig i loket.
  Jag är allmänt intresserad av tåg och järnväg. Är medlem i Ohsabanan som går genom min gård. Jag skulle gärna ta emot boken.
  Många hälsningar
  Per-Olof

 14. Hinner jag??? Läser denna blogg eftersom det är den enda sidan om järnväg som inte bara helt okritiskt publicerar företagens eller myndigheternas pressmeddelanden rakt av. Hoppas förstås på ständiga uppdateringar, men jag förstår ju att det ska finnas tid oxå! Mvh Ove, fd kollega

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s