Hector Rails grundare hoppar av

WJutolKP_400x400Hector Rails grundare Ole Kjörrefjord finns inte längre med inom företaget. Han har sagt upp sitt uppdrag som styrelseledamot. 62-åringen säger så här till bloggen om sitt avhopp. ”Min roll var inte rolig längre. När EQT tog över Hector Rail och utsåg en ny ordförande hösten 2014, så förlorade jag min favoritroll – som mentor och bollplank till en VD (Mats Nyblom) som var entreprenör och som den ytterst ansvarige för bolagets utveckling gentemot ägarna. När en koncernstruktur bildades med Hector Rail AB, GB Railfreight och den tyska verksamheten i ett eget dotterbolag, och styrelsen blev en tydligare koncernstyrelse, så tappade jag i princip all närkontakt med verksamheten som skapade mitt tidigare engagemang”.

Det var just Mats Nyblom och Ole Kjörrefjord som grundade Hector Rail för 14 år sedan. Nyblom lämnade företaget i december 2016, då han avgick som verkställande direktör. Därefter har det varit turbulent inom Hector Rail. Flera personer på höga poster har bytts ut eller valt att sluta. Ole Kjörrefjord vill inte kommentera det som hänt sedan EQT tog över. ”Tyvärr finns det inte ett kort och enkelt svar på de förändringar som Hector Rail har genomgått sedan hösten 2014, så jag avstår från att besvara denna fråga. Min syn är dock att godstransporter på järnväg fortfarande har stora utvecklingsmöjligheter i Sverige och resten av Europa, och att staten, som ägare av det största bolaget, har en viktig roll i att skapa bättre avkastning på investerat kapital och större utvecklingskraft i branschen”.

Förutom sitt engagemang i Hector Rail har Ole Kjörrefjord även en bakgrund inom bland annat Euromaint och konsultföretaget McKinsey.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s