Hector Rail byter VD igen

ChristerOjdemark-ClaesScheibe--WEB-March2015Engelsmannen David Knowles slutar efter bara ett drygt år som verkställande direktör för Hector Rail, erfar bloggen. Om en vecka tillträder den nye chefen, som blir Claes Scheibe, med en bakgrund inom bland annat ABB, Alstom och miljöteknikföretaget Envac. Orsaken till VD-bytet uppges vara att David Knowles har hemlängtan. Beslutet väntas bli offentligt senare denna vecka. Även Knowles närmaste man, säkerhetschefen Lee Bayliss, har åkt tillbaka till England, och lär inte återvända. David Knowles sorti kommer, som av en händelse, efter en nyss genomförd medarbetarenkät. Engelsmannen tog ifjol över som VD efter Joakim Landholm, som i sin tur ersatte Hector Rails grundare Mats Nyblom. Även Green Cargo har fått en ny VD. Åtminstone en tillförordnad sådan. Det blir finansdirektören Erik Johansson som kliver upp ett steg i hierakin. Jan Kilström har som bekant meddelat att han slutar inom Green Cargo, för att ta över som VD för bussbolaget Keolis.

Annonser

4 thoughts on “Hector Rail byter VD igen

  1. Blir säkert bättre med svensk VD! Engelsk företagsledning och relationer med anställda och facken fungerar inte i Sverige och godsbolagen har viktigare saker inför framtiden än inbördes bråk.

    • Hector Rails verksamhet ser väldigt olika ut i olika delar av landet och så även relationen till de anställda. Den här synen kanske är sann för vissa personer och på vissa håll medan det på andra håll fungerar bra, där ser det mer ut som att det är det fackliga arbetet som har havererat fullständigt.

      David var en trevlig prick. ”Det engelska” har varit trivsamt på många sätt med mycket fokus på att bygga gemenskap utöver de normala kontaktytorna, grillkvällar, pubkvällar osv. Försvinner det så har man förlorat mer än bara att vissa personer lämnar.

      Frågorna just nu är mer om vad ägaren egentligen har riktat in sig på. Det finns tecken som pekar på både den ena och den andra inriktningen som kan få mycket stora konsekvenser för verksamheten i Sverige. Där finns fog för eftertanke och ett visst mått av oro.

  2. Blir spännade att se om den nye VDn kommer att genomföra de personalnedskärningar som ägarna vill ha men David var emot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s