Green Cargos VD slutar

ladda nedGreen Cargos VD Jan Kilström slutar. Han har fått ett nytt VD-jobb, helt utanför järnvägsbranschen. ”Jag har fått ett spännande erbjudande som jag inte kunde tacka nej till. Exakt vad jag ska göra kan jag inte säga idag”, säger Jan Kilström som uppger att han är stolt över den förändring som Green Cargo genomgått under hans ledarskap. Jan Kilström tillträdde sin tjänst inom Green Cargo under 2013 och hade då en bakgrund inom åkerinäringen. ”Med sitt engagemang och driv har Jan Kilström gjort ett mycket bra arbete med att utveckla Green Cargo och hantera de utmaningar företaget ställts inför. Han har på ett betydande sätt bidragit till den kraftiga resultatförbättring och omstrukturering av bolaget till en mer effektiv organisation. Jag respekterar hans beslut att nu lämna för att börja en ny fas i sitt professionella liv och från styrelsens sida vill vi tacka honom för alla hans insatser”, säger styrelseordförande Jan Sundling

6 thoughts on “Green Cargos VD slutar

  1. Det var väntat, 5 år är normalt och Janne har gjort vad han kunde. Jag hoppas nästa VD styr upp firman och är beredd att kämpa för att vara med i fighten för nya större upphandlingar..

  2. Resultat förbättring!? Han har kört bolaget rakt över avgrunden. 2018 kommer bli katastrof resultat, produktionen har havererat och kunderna lämnar….

  3. Green Cargo har haft ett väldigt dåligt ledarskap i många år. Man har litat blint på diverse konsultanalyser man har betalat stora summor för och gjort beslut enbart grundade på de utan en genomtänkt konsekvensanalys – om vi gör si, sker så. Kundförståelsen har alltid varit ett stort problem och man har ingen förståelse för sina kunders verklighet vilket resulterat i att man under de senaste ledarskapen tappat affärer på ett värde av 800miljoner/år. Även om man får in ett bra ledarskap med Sundling så är det nog för sent, många kunder har vänt Green Cargo ryggen och vill inte göra affärer med bolaget. Och vi ska inte gå in på vilka löner ledningen haft genom alla dessa år…Ledningsgruppen har sammanlagt haft en lönekostnad på 15-20 miljoner/år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s