Terminal stängd efter avtalsmiss

DSC01702All Green Cargos och Hector Rails trafik till Wasaterminalen utanför Mora ligger för tillfället nere. Anledningen är att Mora kommun avsagt sej allt ansvar som infrastrukturförvaltare – utan att någon annan tagit över. ”För att åka på privata spår så måste vi teckna ett trafikeringsavtal, men i det här fallet finns det ingen att göra det med”, säger en källa inom Green Cargo. Avtalet om förvaltning av spåret blev uppsagt redan i början av året, men det är först nu som detta har uppdagats. Meningen är att spårägaren Wasaåkarn ska ta över infrastrukturförvaltningen. ”Det har blivit ett missförstånd här. Mora kommun har inte förstått att det faktiskt går regelbunden trafik på spåret och att processen för oss att överta ansvaret kan ta två-tre månader. Avtalet blev uppsagt alldeles för snabbt”, säger Wasaåkarns VD Lars Back till bloggen. Han bedömer att trafiken ska kunna komma igång igen inom en vecka. Tanken är att Mora kommun ska återta förvaltningen fram tills dess att Wasaåkarn får klart med sina papper. ”Jag pratade nyss med Transportstyrelsen, och får de bara in rätt handlingar så är detta löst på en timme”. Wasaterminalen ligger strax utanför Mora på resterna av gamla Inlandsbanan till Vansbro. Linjeplatsen utgörs av en växel och 900 meter spår. ”Men när det handlar om papper att fylla i kan man tro att vi äger en höghastighetsjärnväg”, suckar Lars Back. På Wasaterminalen lastas timmer och biobränslen. Terminalen har också fungerat som backup till den betydligt större lastningsplatsen i Lomsmyren, som ligger ytterligare en bit söderut på samma spärrfärdsbana.

Annonser

4 thoughts on “Terminal stängd efter avtalsmiss

 1. Jeg har mottatt denne saken per email. Når jeg klikker på lenken i emailen for å lese artikkelen her på WordPress, får jeg fullt av pop up med reklame for free spins og så videre, som er umulig å komme ut av. Dette gjelder epost på mobil.

  Går jeg direkte inn fra nettleser her på jobb (som kanskje er beskyttet mot slikt) går det fint.

  Er det noe som er korrupt i mail varsling hos WordPress? (Dette har hendt en gang tidligere også når jeg har mottatt nyhetsbrev fra bloggen)

  Veldig bra blogg forresten!

  • Ja, detta är ett otyg som jag inte vet hur jag ska göra för att slippa! Det är flera läsare som klagat på samma sak. Jag har anmält problemet till WordPress, men utan resultat. Jag har ju valt en blogg utan reklam, just för att kunna stå fri och slippa bli beskylld för att bara vilja tjäna pengar på mina inlägg.

   • Det är ju ett råd som läsare att använda ad-block som på den här sidan inte rapporterar något. Alltså något som ligger i läsarens insticksprogram.

 2. Takker for tilbakemelding. Så lenge det ikke er noe virus som angriper telefonen, så klarer jeg meg med å la være åpne saken og kun lese via epost.

  Aller helst kommer jeg nok til å bruke pc fremover, for der har jeg aldri opplevd problemet. På PC er det kun Chrome og Microsofts innebygde antivirus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s