Mats Hollander död

Green Cargos förre presschef och kommunikationsdirektör Mats Hollander förlorade kampen mot cancern. Han somnade i natt in, lugnt och stilla, med sin syster, bror och dotter vid sin sida, meddelar de anhöriga. Mats Hollander fanns med inom Green Cargo redan när bolaget bildades ur det gamla SJ vid årsskiftet 2000/2001 och hade kvar sin anställning fram tills för några månader sedan. I samband med hans sorti från Green Cargo berättade Mats Hollander i en öppenhjärtlig intervju i den här bloggen att han helst hade valt ett annat sätt att sluta. ”Det sista årets sjukskrivning blev ett tråkigt sätt att sluta, bara försvinna ut bakvägen utan att kunna jobba klart saker och utan att träffa och säga tack och hej till många kollegor”. Mats Hollander var en ovanlig chef. Han blev, trots sin höga position inom företaget, omtyckt och respekterad även bland det så kallade fotfolket, det vill säga lokförare och bangårdspersonal. I oktober var Mats Hollander på bättringsvägen och berättade att han såg fram emot att kunna boka en biljett med X2000 och åka till Malmö för att hälsa på sitt barnbarn. Men ödet ville annorlunda. Sjukdomen tog åter ett järngrepp över en redan hårt sargad kropp och 01.30 i natt stod Hollander vid den yttersta växeln. Kampen var över.

Mats Hollander blev 63 år.

22007538_10155608718038257_1477582805352482847_n

9 thoughts on “Mats Hollander död

 1. Oerhört tråkigt.
  Mats var en av de bästa informatörer Järnvägssverige och journalistkåren skådat.
  Mina tankar går till hans barn, barnbarn och syskon.

 2. Mycket tråkigt att höra, Vila i frid Mats.

  Fick träffa han en gång, han åkte med en mörk höstdag morgon mellan Kalmar och Nybro. Mycket lättsam att prata med och jag fick direkt förtroende för honom.

 3. Så mycket klokt om järnvägssverige som kommit från honom.
  Lyssnade bla under en Almedslsvecka på en debatt mellan honom och dåvarande infrastrukturministern Anna Johansson. Han bad, uppriktigt bad om en paus i ERTMS utbyggnaden. Svaret blev direkt att vi följer Brussels riktlinjer.
  Punkt.
  En riktigt fin man.
  Saknad

 4. Mats kände jag redan under SL tiden, träffade honom då och då sedan han lämnat SL och Metrosidan. Väldigt trist!

 5. Men vad tråkiga nyheter!
  Mats var alltid ett proffs ända ut i fingerspetsarna och en riktigt duktig yrkesman som det var ett rent nöje att ha att göra med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s