På toppen av besöksberget

Varje nyårsafton brukar WordPress skicka ut ett mejl med statistik. Det är just hos WordPress som den här bloggen finns registrerad. Men i går kom det inget sådant mejl. Vid närmare eftertanke gjorde det nog inte heller det förra nyårsaftonen. Det är lite synd eftersom detta alltid varit en lite rolig och spännande avslutning på året. För er läsare är sammanställningen förmodligen helt ointressant, men för mej som skapare av ”I huvudet på en lokförare” ger den en indikation åt vilket håll trenden går. Gör jag ett bra jobbb som uppskattas eller börjar läsekretsen att tröttna? Sådana saker är ju bra att veta. Men tydligen inte enligt WordPress. Nu är detta ingen katatstrof. Statistiken finns ändå tillgänglig, bara man klickar rätt i de olika menyerna. Det gjorde jag, och fann att facit för 2017 blev riktigt bra.

Det är med stor glädje jag kan konstatera att bloggen under 2017 formligen krossade det tidigare rekordet, som var från från 2016. Då hade cirka 590000 visningar registrerats, förra året var den siffran uppe i över 721000! Det innebär att bloggens olika sidor i genomsnitt besökts nästan 2000 gånger per dag! Jag minns när jag började skriva på bloggen, sommaren och hösten 2011. Då gick det en magisk gräns vid 200 visningar per dag. Kom jag över 200 så var jag väldigt nöjd och belåten. Saker och ting har onekligen utvecklats på ett fantastikst sätt. I övrigt har läsekretsen under 2017 bidragit med ett tusental kommentarer. De flesta läsarna finns förstås i Sverige, med norrmännen som goda tvåor. Besökare kommer också från länder som Andorra, Liberia, Irak och något som kallas S:t Kitts och Nevis. Är det ens ett land? Jag har då aldrig tidigare hört talas om det. Det skulle vara roligt att veta exakt vilken av bloggens alla läsare som bor eller varit på besök där.

Vad beror då detta stora intresse på? Kretsen järnvägsintresserade är ju begränsad i förhållande till folk som gillar exempelvis mode, politik och mat och borde rimligtvis inte kunna fortsätta att växa hur länge som helst. Att uppsvinget blivit så stort under 2017 inbillar jag mej beror på att bloggen nu också finns på Facebook. Det har säkert bidragit till att många upptäckt ”I huvudet på en lokförare”. Bilden som illustrerar just det här inlägget har jag tidigare visat i bloggen och idag också laddat upp på Facebook. Anledningen är att bilden är knäppt av min morfar en gråmulen vinterdag 1971 eller 1972. Morfar-grejen tänker jag inte förklara här och nu, men ni som förstår ni förstår. Bilden fick fungera som en bildgåta och svaret kom ganska snabbt. Fotot av min moster är taget på berget ovanför Karlshamns Västra, där smalspårsrälsbussarna ännu står kvar, trots att persontrafiken på den så kallade Vislandabanan lades ned redan 30 maj 1970.

Idag vill jag bara tacka eder alla för att ni fortsätter att läsa det som jag skriver. Det är oerhört inspirerande. Har ni några idéer på hur bloggen skulle kunna utvecklas ytterligare så skriv en kommentar! Vilken typ av inlägg gillar ni mest? Vad saknar ni? Hör av er!

moster

Annonser

9 tankar om “På toppen av besöksberget

 1. Surfar nån in från ett större internationellt företags nät kan det ju se ut som man kommer lite varsomhelst ifrån. Sen med alla anonymitets-proxy-grejjer folk gömmer sig bakom blir det än mer tokigt.

 2. S:t Kitt och Nevis brukar en som sportintresserad höra talas om vart 4e år. Under invigningen av sommar-OS 🙂
  Ett land i Västindien, som jag gärna skulle åka till. Just för att det ligger i Västindien.

 3. Som jobbandes med signalanläggningarna är det intressant att läsa om vad som händer ”i huvudet på en lokförare”! Fortsätt att skriva!

 4. Hej
  Du kan skriva intressanta texter och bloggen är lättillgänglig det tror jag är orsak till ökningen. Själv uppskattar dina reportage från vardagen som lokförare det blir lite som att sitta med i biträdesstolen. Så keep on och god fortsättning på det nya året

 5. God fortsättning Lokföraren.

  Jag gillar verkligen denna blogg för den ger oss som kunder inblick i en trafikolycka/trafikpolitik som har havererat för länge sedan. Kul att läsa det du skriver och även höra andra ”proffs ” vad de tycker om oss amatörer.

  Gott nytt/Gustav

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s