Min månad: december 2017

2017 års sista dag är här. Om några timmar skriver vi 2018 i almanackan. Idag hade jag inte tänkt att titta så mycket i backspegeln, utan istället blicka framåt. Jag har nämligen stora förhoppningar inför 2018. Både när det gäller arbetet och det så kallade privatlivet. På jobbfronten hoppas jag att Green Cargo vinner det nya kontraktet som avser transporter av malm från Pajalagruvan till Narvik. Malmbrytningen ska enligt uppgift återupptas efter sommaren är det tänkt. En sådan affär hade suttit fint i en budget där Green Cargo annars räknar med betydande inkomstbortfall under 2018, på grund av flera tappade kontrakt. Kanske skulle Pajalamalmen kunna rädda jobben inom Green Cargo i norr, och kanske skulle även jag och några av mina ”poolare” få tillfälle att tjänstgöra i Norrland? Har jag riktig tur så behöver chefen utbilda mej och Den Vimsige på norska säkerhetsbestämmelser, så att vi kan köra tågen hela vägen till Narvik. Det vore en kul utmaning.

En annan stor förhoppning inför 2018 är att Green Cargo får behålla transporterna av stålämnen åt SSAB. Jag vet hur oerhört mycket detta betyder för Green Cargo. Tappar bolaget denna trafik blir det ett mycket hårt slag, för såväl företaget som dess personal. Beslut kommer under våren. Men det blir ingen lätt match att vinna. I andra ringhörnan står nämligen Hector Rail, en värdig och tuff utmanare, som blåst Green Cargo på flera avtal den senaste tiden. Enligt källor inom Hector Rail så är det just stålämnestågen som man helst av allt vill åt, och företaget har under flera års tid bearbetat SSAB och gjort allt för att vinna även detta kontrakt.

På hemmafronten hoppas jag att Kära hustrun snart får återse sin brorsdotter, som rövades bort utomlands i april. Tingsrätten har dömt hustruns bror till ensam vårdnad och hans exfru är häktad i sin frånvaro för egenmäktighet med barn. Men vad hjälper det? Byråkratin är ofantligt komplicerad och ärendet förhalas in i det oändliga. Vi hade hoppats kunna ha lilla Beatrice hos oss den här julen, men så blev det inte. Vilket naturligtvis satt ned humöret hos alla inblandade under nästan hela 2017. Men nästa år blir bättre, det vet jag.

En sak som däremot kom som en positiv överraskning är äldste sonens fina insats i skolan. Yngste sonen är en stjärna, så honom har vi inga problem med. Storebror däremot vill bli jurist men har nog inte förstått vad som i så fall krävs. Efter förra terminens debacle så fick det bli ett allvarligt samtal. Och faktiskt, det gav resultat. ”Lill-Jonas” höjde sina högstadiebetyg i fem ämnen och har lovat att fortsätta i samma anda. Samhällskunskap är paradgrenen. Storebror har alltid månat om de svaga på skolan och i samhället och har till och med startat ett eget parti: Vänsterns Vänner. Sådant glädjer förstås en stolt fader.

Tjänstgöringen som lokförare det här året har sett ut som följer:

Vecka 1: Östersund (Inlandsbanan)
Vecka 3: Älmhult.
Vecka 5: Älmhult.
Vecka 7: Älmhult.
Vecka 9: Älmhult.
Vecka 11: Älmhult.
Vecka 13: Göteborg.
Vecka 15: Kil.
Vecka 17: Kil.
Vecka 19: Kil.
Vecka 21: APT/Kil.
Vecka 23: Ånge.
Vecka 25: Ånge.
Vecka 27: Semester.
Vecka 29: Semester.
Vecka 31: Älmhult.
Vecka 33: Älmhult.
Vecka 35: Älmhult.
Vecka 37: Semester.
Vecka 39: Älmhult.
Vecka 41: Långsele.
Vecka 43: Ånge.
Vecka 45: APT/Ånge.
Vecka 47: Ånge.
Vecka 49: Ånge.
Vecka 51: Semester.

9 thoughts on “Min månad: december 2017

  1. Som vanligt tack för dina trevliga redogörelser.
    De veckor med jämna veckonummer där du inte skrivit något, är de lediga veckor?

  2. Gott nytt år och tack för alla roliga och intressanta blogginlägg!
    Av alla stationeringsorter du varit under 2017, vilken var bäst/roligast/mest utmanande? (Om du bortser från ev avstånd från hemmet)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s