Hector Rail vann – igen

logoonlocoFramgångarna fortsätter för Hector Rail. Företaget har kommit överens med skogsindustrikoncernen SCA om ett nytt tioårsavtal, uppger en källa. Transporterna gäller pappersrullar på sträckan Munksund-Holmsund-Skövde. Hector Rail har kört dessa tåg i flera år. Även Green Cargo deltog enligt uppgift i den nya upphandlingen, men fick återigen se sej besegrade. I december snuvade Hector Rail Green Cargo på två storaffärer. Dels Trätågsupplägget, och dels upphandlingen som gällde rundvirkestransporter åt just SCA. Kritiker menar att Green Cargo sparat bort alla möjligheter att kunna ta över ny trafik. På flera orter i Norrland finns också en oro för vad som ska hända med Green Cargos vagnslasttrafik. Kommer det till exempel att löna sej att fortsätta köra till Storuman och Lycksele när andra operatörer plockar russinen ur kakan? Tidigare har Green Cargo transporterat timmer i vagnslasttågen från Storuman och Lycksele. Det är trafik som Hector Rail tar över i samband med det nya SCA-avtalet. Risken finns nu att övrigt gods till och från dessa orter hamnar på lastbilsflak istället för på järnvägsvagnar.

Annonser

4 thoughts on “Hector Rail vann – igen

  1. Green Cargo förlorar i upphandlingar för att det har nått ut till kunderna vilken fruktansvärd röra det är på företaget och att flexibiliteten är usel

  2. Det borde väl vara på tiden att man gör överenskommelser att till självkostnadspris ta med vagnar till varandras kunder? Kan man skicka godsvagnar inom Europa på mycket kortare avstånd än Sydsverige – Norrland borde det kunna lösas. Greencargo ,Hector , TÅGAB m.fl borde ju vara lättare att komma överens än GC, DB, ÖBB osv!

  3. Sedan när finns det vagnslasttrafik till Murjek? Den enda godskunden där är skogsråvaruterminalen, och GC kör systemtåg direkt mellan Murjek och Piteå, som inte medför någon annan form av gods.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s