Trafikverket backar om Helsingborg

Fjärrstyrningen av Helsingborg skjuts upp på obestämd framtid. Det har Trafikverkets generaldirektör beslutat. Tågexpeditionen i Ramlösa blir därmed kvar. Helsingborg C och Helsingborgs Godsbangård kommer att fortsätta styras av lokaltågklarerare. Anledningarna till beslutet är flera. Dels har personalomsättningen bland fjärrtågklarerarna i Malmö ökat, dels krävs ombyggnader av trafikcentralen för att garantera en bra arbetsmiljö. Trafikverket vill också koncentrera sej på fjärrstyrningen av Ystad och Vaggeryd som beräknas ske under 2017, samt på införandet av det nya nationella trafikledningssystemet. Ombyggnaden av ställverket i Helsingborg fortsätter dock, för att förbereda inför den kommande fjärrstyrningen. ”Tidpunkten för fjärrstyrningen bestäms därmed av tiden då det finns en ny eller väsentligt ombyggd trafikcentral i Malmö”, skriver Trafikverket i ett dokument som bloggen fått ta del av.

9 tankar på “Trafikverket backar om Helsingborg

  1. Ser inte fram mot när även Blg ska börja fjärrstyras av datorstinsar. TKL Blg är klockrena att jobba med när man växlar. Men pengarna styr ju så att säga.

    • Så lät det bland annat när både Hässleholm, och senare även Alvesta, skulle tas över av fjärren, men det blev rätt fort en annan melodi från förare och växlare.

  2. Ställer mig starkt kritisk till överdrivna fjärrstyrningar, främst större knutpunkter och eventuellt också system M gränsstationer borde definitivt vara lokalstyrda.

    Mvh konservativ stins

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s