Cargonet tillbaka i Skåne

278282_2197210419131_4794737_oCargonet gör efter fyra år comeback på Västkustbanan. Norrmännen satsar åter på en kombipendel mellan Alnabru utanför Oslo och Trelleborg. Trafikstart blir redan den 3 september. Tågen kommer enligt uppgift till en början att rulla tre dagar i veckan. Tanken är att koppla samman Cargonets nätverk i Norge med kunderna på kontinenten. Norrmännen har skrivit ett samarbetsavtal med järnvägsföretagen Kombiverkehr och Hupac i Tyskland och Schweiz. På sikt kommer Cargonet att trafikera även Malmö. Bemanningen av tågen på sträckan Göteborg-Trelleborg kommer att ske med personal anställd av bemanningsföretaget Protrain.

Annonser

5 thoughts on “Cargonet tillbaka i Skåne

  1. I T17 har Cargonets ansökt om två dagliga tåg Alnabru-Trelleborg och Green Cargo har ansökt om ett dagligt tåg samma sträcka. Godstrafiken Trelleborg-Norge blomstrar!

      • Tror knappast att det blir så många tåg. Överhuvudtaget verkar det vara mycket överkapacitet sökt i T17. Bl.a. två nya tåg Alnabru-Sävenäs och en hel drös med tåg Alnabru-Narvik. Förutom Cargonettågen så har GC ansökt om 21 tåg i veckan och HR 7. Jag tippar på att det blir max 11 av dessa som ska gå. Dock tar det kapacitet från andra bolag och bl.a. av denna anledning har Trafikverket förklarat västra Värmland överbelastat i T17.

  2. Då kanske det finns (eller är) en koppling mellan att Protrain söker förare till Göteborg och Cargonets planerade trafik.

    • Tänkte först detsamma, men om jag fattat rött är det bara SRE i PR de vunnit. Vem som får uppdraget fr.o.m. T17 har inte hörts något om än iaf….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s