Sista numret kom idag

13445756_10209829322679095_7265571942525577260_nIdag damp det allra sista numret av SJ Nytt ned i brevlådan. Efter drygt 73 år läggs tidningen nu ned för gott. SJ Nytt var en gång i tiden en av Sveriges största personaltidningar och har också röstats fram till den allra bästa. I fortsättningen kommer SJ att sköta all personalinformation genom diverse digitala kanaler. Det var just den här bloggen som redan i december förra året kunde avslöja SJs nedläggningsplaner. I det sista numret kan vi bland annat läsa en intressant artikel om organisationen ”Min Stora Dag” som förverkligar drömmar för barn med svåra sjukdomar. 5-årige Harry får följa med SJs lokförare Mats Ohlsson under en arbetsdag, bland annat i förarhytten. Vi får också veta lite mer om Anders Ericson, SJ-anställd och – barockmusiker. Sistasidan ägnas åt bilder och kommentarer av historiska omslag på SJ Nytt, från 1940-talet fram tills idag.

Annonser

4 thoughts on “Sista numret kom idag

 1. Har den röstats fram till den allra bästa?? Hur i jösse namn gick det till? Nåväl, smaken är väl som baken. Jag kommer inte att sörja den i alla fall. Må den vila i frid.

 2. Tycker det säger mer om vad man är beredd på att satsa på sin personal. Inte ens en ynka tidning några gånger per år, till vad jag kan anta vara en högst marginell summa, är det värt att lägga ner på de som får företaget att funka. I övrigt en tidning med en hel del intressant innehåll. oavsett öknamn som Pravda o dyl…

  Men det är ju en högst personlig åsikt. 🙂

 3. Kan tänka mig att SJ nytt var riktigt bra för fem, tio år sedan, och bakåt i tiden. Men att den till följd av nedskärningar, numera, säkerligen med all rätt går under öknamn som exempelvis Pravda.
  Jobbar själv på ett företag som heter Arriva där jag varannan vecka i ett ”På gång Pågatåg” blir ytterst provocerad över framhävandet av ett förträffligt företag som inga eller få anställda känner igen sig i, eller är medvetna om att dom arbetar för.
  Samtidigt vill jag ju ha informationen som den ändå innehåller, på ett eller annat sätt.

  73 år av pappersutgåva av SJ nytt bär respekt med sig. Tror att flertalet av utgåvorna, har haft mest positiva nyheter att delge sin personal, oavsett situationen på företaget.
  Men numera finns det kanske inte särskilt mycket att delge i positiva ordalag. Att delge sin personal om att deras företag gör mångmiljonvinster samtidigt som man minskar personalen in till absurdum, blir ganska tragiskt även om det säkerligen inte är skälet till att denna publikation går i graven.
  Vila i frid alla papperstidningar. Välkommen outtömliga informationsflöde från Internet…..
  Det finns ingenting att frukta över att kunskapen ökar från femåringar, till pensionärer som googlar fram stavningen och folkmängden till Azerbaijan (typ 10 mille)

  • 5-10 år ja…det var ungefär då jag slutade på SJ. Sedan dess har jag läst tidningen med lite andra ögon, som utomstående så att säga. Jag har tyckt att den varit bra, men det kan ju som sagt bero på att jag inte längre är anställd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s