Första bilden av nya tåget

13433291_866271826810664_6494637275938600588_oPrecis som den här bloggen kunde berätta igår, ankom ikväll Tågfrakt till Stillerydshamnen i Karlshamn med ett containertåg. Tåget drogs av en Rc3, som hyrs av Hector Rail. Ekipaget var över 600 meter långt och i princip fullastat. Loket och de 23 containervagnarna rullade in på spår 5 på Karlshamns C och backades sedan hela vägen ut till hamnen. Anledningen till denna manöver är att det saknas rundgångsmöjlighet för ellok i Stilleryd. Tanken är att Tågfrakt i fortsättningen ska köra mellan Karlshamn och Skandiahamnen i Göteborg en gång i veckan. Tågfrakts Peter Ström berättar för bloggen: ”Meningen är att tåget ska gå varje torsdag men ansökningarna om tåglägen är ad-hoc och det finns mycket spårunderhåll att ta hänsyn till. Trafikverket har hittills jobbat frenetiskt med att hitta lösningar men vi får se om det ens är möjligt alla veckor. Annars får det gå med lastbil”. Egentligen är det Maersk som anlitats av Volvo i Olofström för att transportera plåtdetaljer till Kinafabriken. ”Vi (Karlshamns Hamn/Tågfrakt/SCT Transport/APM Terminals Göteborg) har fått i uppdrag att transportera containrarna från Olofström till Göteborgs hamn där Maersk tar över för vidare befordran i egen regi”, säger Peter Ström.

Foto: Lars-Erik Gustavsson

5 thoughts on “Första bilden av nya tåget

  1. Börjar det inte bli lite trångt på banan från Karlshamn och västerut? Kul att det går bra för hamnen och att godset går på järnväg istället för på lastbil!

    Såg förresten en Td (tror jag) på Prinsgatan igår 16:15 var det möjligtvis bloggaren in action?

  2. Nu är jag kanske själv kritisk men när det gäller nya transporter så tycker jag det verkar som att, nästan alla iallafall, bra många av dom tågbolag som finns är tillmötesgående och flexibla mot kunden och fixar snabba transporter. När det gäller GC så känns det så stelbent. Har hört historier där kunder har kommit till GC med förfrågningar om transport er och fått som svar direkt att det går inte. Vet inte hur mycket sanning det är i det men det är en känsla jag fått dom åren jag jobbat inom GC.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s