Inget Snälltåg för Hector Rail

Merresor, som är företaget som står bakom Snälltåget, har sagt upp sitt avtal med Hector Rail. Från och med den 4 oktober kommer Merresor att ta över Snälltåget i egen regi. Hector Rail har tidigare hyrt ut såväl lok som lokförare. Snälltåget söker just nu lokförare till fjärr- och nattågstrafiken. Man kommer att öppna Stockholm som ny åkstation. Tanken i framtiden är att hyra in Vectronlok. Den nya trafiken planeras enligt uppgifter för 200 kilometer i timmen. Det innebär att det inte bara är loken som kommer att bytas ut. Andra vagnar måste också till. Kanske handlar det om några av de 42 vagnar som Hector Rail köpte i Holland 2013 och som man sedan dess försökt sälja eller hyra ut. Beskedet om det uppsagda samarbetet kommer något oväntat. Det är bara några månader sedan Hector Rail och Merresor förlängde sitt avtal. Snälltåget är en del av Merresor, som i sin tur är en del av Transdev.

Annonser

4 thoughts on “Inget Snälltåg för Hector Rail

    • Fast för oss som jobbar på godsföretag finns inte denna regel. Och det är hyfsat stor skillnad på detta kontrakt och upphandlad trafik. Sen har säkert hectorförare en fördel om dem söker i.om. Att de känner till tåhet

      • LAS 6 b och EU-direktiven bakom gör ingen skillnad på vilken slags verksamhet det är utan bara att det finns en likhet, enligt de olika kriterier som ställs upp.

    • Fast här är det ju inte något övertagande. Verksamheten är kvar på precis samma ställe och i samma bolag som innan. Enda skillnaden är att man inte längre hyr förare och dragkraft av extern part, utan fixar det på egen hand.

      Inget konstigare än att de skulle kunna bryta avtalet och hyra lok och förare av t ex RushRail eller Swedtrac.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s