Protrain tar över Mjölbyutbildning

12794495_10208731215467101_4325863194664377893_nTCC, Transport Competence Center, kommer inte längre att vara utförare av lokförarutbildningen i Mjölby. Istället blir det Protrain som tar över i augusti. Utbildningens huvudman, Östsvenska Yrkeshögskolan, valde för några veckor sedan att inte förnya avtalet med TCC. TCC har tidigare motsatt sej den nya 44-veckorsutbildningen som tagits fram av Almega, SJ, Green Cargo, Transdev och Hector Rail. Östsvenska Yrkeshögskolan har fått två kursstarter beviljade, den första i augusti och den andra i februari. Protrain räknar med 30 elever i varje kurs. TCC har enligt uppgift haft svårt att fylla antalet utbildningsplatser i Mjölby, vilket gjort att lönsamheten varit dålig. Protrains VD KarlJohan Börjeson är dock hoppfull. ”Det är bra tryck på besöksfrekvensen på vår hemsida och i telefonen här på kontoret. Som jag bedömer situationen kommer vi att kunna fylla utbildningsplatserna”. Börjeson vill ogärna jämföra TCC med Protrain. ”Jag pratar helst om mitt eget företag. För vår del jobbar vi mycket med att försöka förstå marknanden och anpassa oss efter deras behov. Vi kommer att jobba aggresivt med marknadsföringen av utbildningen”. Redan idag är det Protrains anställda som sköter utbildningen av lokförare i Mjölby, men det sker som underentreprenör till TCC. Tidigare var Mjölby kommun huvudman, men från och med augusti månads intagning blir det Östsvenska Yrkeshögskolan som tar över.

5 thoughts on “Protrain tar över Mjölbyutbildning

  1. Lokföraren, vad tycker du själv om detta? Har du några egna kommentarer?
    För övrigt vill jag tacka dig för en rik och intressant blogg 🙂

    • Tycker och tycker. Jag har nog ingen direkt åsikt. Om inte TCC kunnat få ekonomi i Mjölbyutbildningen så är det väl bra att någon annan tar över och ger skolan en ny möjlighet.

  2. Hej. Jag funderar på att söka just denna utbildning. Vet du vad de har tagit bort i utbildningen för att korta ned den så mycket? Hoppas inte det är lian.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s