Green Cargo kör Lidltåg

SONY DSCGreen Cargo har tagit över det så kallade Lidltåget som rullar tre dagar i veckan mellan Lübeck i Tyskland och Rosersberg i Stockholm. Tåget kördes tidigare av TX Logistik, men när detta företag fick sitt trafiktillstånd indraget i september, valde Spedition Bode att tillfälligt anlita Hector Rail. Efter en ny upphandling av trafiken, där även Hector Rail deltog, gick affären till tyska Kombiverkehr. Kombiverkehr är en stor intermodal operatör i Europa. För själva tågdragningen anlitar man DB Schenker i Tyskland och Danmark och Green Cargo i Sverige. Bytet av operatör har skett nästan som i smyg. Green Cargo har till exempel inte gått ut med någon information, inte ens internt. Lidltåget har plats för 38 trailers. Tåget rullar 120 mil på 24 timmar och hinner under den tiden också med ett stopp i Helsingborg för av- och tillkoppling.

8 thoughts on “Green Cargo kör Lidltåg

  1. Är detta verkligen Lideltåget? Lideltåget har väl gått mellan Trelleborg, Malmö och Eskeltuna sedan länge, 10år? Det här låter som det relativt nya upplägg, drygt ett år gammalt som i början gick Lubeck-Halmstad-Stockholm. Men på grund av komplicerad logistik i Halmstad bytte till Helsingborg istället. Eskeltunatåget har väl TX fortfarande kvar dock med annan tågoperatör?

  2. Känns ju bra att veta att de goda tyska korvarna som bara finns hos Lidl åker miljövänlig tågtransport från Tyskland. Jag tycker nog att Lidl skulle göra lite reklam för att man kör sina varor till Sverige på järnväg. Finns ju andra liknande afärskedjor som inte gör detta bland annat en med gulsvart skylt med fånig hund på!

    • Sedan en tid så tar ostar ur deras eget varumärke bilen från Danmark till Tyskland och sedan upp till Sverige (då troligen med tåg) till Lidls egna lager. Tidigare gick det här från Danmark till tillverkarens terminal i Sverige och sedan till Lidls lager i Sverige.
      Tillverkaren hade relativt god styr på att det här skulle ske men Lidls egna lager i Sverige hade inte fått info från Tyskland att de skulle förändra sitt logistikupplägg.
      Lidl är en rätt tyst organisation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s