SJ Nytt kan läggas ned i sommar

1150955_10208302799596972_3460399234260495709_nSJ planerar att lägga ned sin personaltidning SJ Nytt. Från och med halvårsskiftet 2016 finns inte längre några medel avsatta hos SJ för tryck och distribution. ”Koncernledningen ska intervjuas och medarbetarna få en enkät om vilken info de behöver – och därefter blir det gissningsvis någon form av digital produkt med annat innehåll än idag. SJ driver ju generellt digitalisering som en strategi för att sänka kostnadsnivån”, skriver SJ Nytts chefredaktör Ylva Tägt i ett mejl till bloggen. SJ Nytt är en av Sveriges mest uppskattade och prisbelönta personaltidningar. Så sent som i maj 2011 utsågs SJ Nytt till den bästa av dem alla av föreningen RIM, Redaktörer Interna Medier. Motiveringen löd: ”Här får personalen ta plats och breda ut sig i både text och bild. Människorna står i centrum när stort och smått blandas om vartannat, i en snygg och genomarbetad form. SJ Nytt signalerar en tydlig vilja att finnas till för sina läsare, inte minst genom att ta upp aktuella problem i ett företag det stormat kring.” SJ Nytt har även utsetts till ”Årets Nyskapare”.

6 thoughts on “SJ Nytt kan läggas ned i sommar

  1. Så tråkigt om detta blir verklighet. Jobbar själv inte på SJ, men varje gång jag får möjlighet så läser jag tidningen. Intressanta artiklar med många bilder och en inblick i hur andra kollegor arbetar.

  2. Jag har tjuvläst många andra personaltidningar genom åren men har aldrig läst en tidning som lever så långt från verkligheten som SJ Nytt. Det har aldrig någonsin stått en enda negativ sak utan allt är så himla positivt och bra på detta företag enligt tidningen. Äntligen slipper jag få skräpet i brevlådan!

    • Jag håller verkligen inte med dig om detta kollega. Visst har SJ Nytt sina mindre mörka stunder, men i den spariver och nedbemanningshets som råder på tågen så finns det inget som helst skäl till att fortsätta lägga pengar och tid på en personaltidning som kan ersättas av mer aktivt intranät för att få ut information.

      Skall det sparas på markpersonal oavsett slutkostnad, då finns det inga skäl till att hålla liv i SJ Nytt bara för den sakens skull…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s