VR Track tar över efter Infranord

67446_1630310246981_6200019_nStatliga Infranord tappar ett stort drift- och underhållskontrakt. Från den 1 april nästa år tar VR Track över på Blekinge Kustbana och Kust till kustbanan. Sträckorna det handlar om är Hässleholm-Karlskrona, Värnamo-Kalmar och Emmaboda-Karlskrona. Kontraktet gäller till 31 mars 2021 och är värt nästan 600 miljoner kronor. VR Track behöver rekrytera personal och håller flera informationsträffar. På torsdag finns till exempel företaget på plats i Karlskrona. ”Det är fantastiskt roligt att vi har vunnit det här kontraktet och vi rullar nu igång uppstartsprojektet för fullt.  Vi planerar att utöka nuvarande bemanning i Hässleholm och Alvesta samt nyetablera oss på någon ytterligare plats i eller i närheten av Karlskrona.  Vi kommer investera i ytterligare maskiner och utrustning och behöver rekrytera cirka 30 nya duktiga järnvägsarbetare samt ett antal tjänstemän för projektet. Det nya projektet passar utmärkt i VR Track Sweden både från ett strategiskt och geografiskt perspektiv. Vi startade upp Södra Stambanan den 1 oktober 2014 och nu har vi kapacitet och energi för att genomföra en ny stor uppstart”, skriver VR Track.

VR Track Sweden är ett dotterbolag till finska VR Track, som ingår i statliga järnvägskoncernen VR Group. Infranord bildades 2010 ur Banverket Produktion och ägs till hundra procent av svenska staten. Infranord har blivit ett av Sveriges största byggföretag och har cirka 2200 anställda.

3 thoughts on “VR Track tar över efter Infranord

 1. Kan bara konstatera att det nu snart alltså bara är område ”Helsingborg” i Skåne som ännu inte varit utanför Infranords händer. Nu vet jag inte om en upphandling kanske kan vara förestående snart.

  Den lilla korta tiden jag jobbade i Helsingborg 2000 så hade vi då hand om följande sträckor.
  -Eldsberga – Ängelholm.
  -Ängelholm – Helsingborg
  -Ängelholm – Åstorp – Teckomatorp
  -Helsingborg – Bjuv – Åstorp
  -Åstorp – Kattarp
  -Helsingborg – Billeberga – Teckomatorp – Kävlinge
  -Kävlinge – Landskorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s