Moelven väljer Rush Rail

DSC01702TX Logistik har idag meddelat sin personal att man tappar norska Moeleven som kund. Moeleven väljer istället att anlita Rush Rail som ny operatör när det nuvarande avtalet går ut i december. Anledningen till förändringen uppges vara att Moelvens kund Billerud/Korsnäs själva beslutat överta de internationella timmertransporterna och köpa in dessa via det samägda företaget Trätåg. Rush Rail och Trätåg har ett omfattande samarbetsavtal sedan tidigare. När det gäller flistransporterna så kommer ansvaret för dessa att ligga kvar hos Moeleven, men för att uppnå samordningsvinster så kommer Rush Rail att ta över som tågdragare även här. Något märkligt i sammanhanget är att Rush Rail fortfarande inte har klart med något trafiktillstånd i Norge, även om en ansökan finns inlämnad hos Statens Jernbanetilsyn. Vem som övertar inrikestransporterna av timmer åt Moelven i Norge är oklart, men Cargonet bygger just nu om fyra El16 och förser dessa lok med radiostyrningsutrustning.

4 tankar på “Moelven väljer Rush Rail

 1. Inrikestransporterna i Norge ligger mest troligt även dem hos rush rail.
  Lite konstigt då rush rail fick avslag på sin ansökan om licens. Men man har 5 månader på sig innan avtalet börjar gälla

 2. Lycka till Rush Rail , ni behöver det, på riktigt !
  Utan att ens börja köra så har ni 3 stora problem.
  -Tillstånd i Norge ( som verkar inte fungera som ni hade planerat ), men det är klart, blandar man in amatörer som han som tror att kan allt, så händer detta, ni får göra om helt enkelt.
  – Lok o vagnar. Säkert räknar med att köra med det som TX kör idag men vet ej om Moelven är villiga att ni använder samma skräp vagnar som TX använder.
  – Personal. Lycka till med att hitta minst, alltså MINST 10 lokförare med Norge kompetens som vill köra åt er, när återigen HAN kommer att vara inblandat.
  Men ja, detta är bara små problem, om rykten stämmer så har ni lite till på gång också i Norge så bollen bara rullar o blir större o större 😦
  Fattar tyvärr inte hur en kund kan riskera sin verksamhet med ett företag som inte ens har tillstånd för att köra trafiken ! Men men, som sagt, lycka till o ses vi på spåret !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s