Vagn fyra på plats hos MTR

x74MTR har nu fått sitt fjärde tågsätt levererat från tillverkaren Stadler i Schweiz. Tåget anlände till Sverige i förra veckan, exakt på dagen enligt det kontrakt som tecknades mellan MTR och Stadler 2013. MTR drog igång sin trafik mellan Stockholm och Göteborg i mars, men inte förrän i augusti levereras den sjätte och sista motorvagnen. Först då kan konkurrensen med SJ tas upp på allvar. Motorvagnsmodellen kallas populärt för Flirt, men heter X74 på järnvägsspråk. Enligt MTR är företagets lokförare mycket nöjda med den nya motorvagnen. ”Samtliga våra tåg har hittills gått mycket bra och lokförarna prisar kvaliteten och funktionaliteten på tågen. I och med vårt senaste tillskott blir nu ”Bästlänken” ännu bättre”, säger Björn Nettervik, trafiksäkerhets- och fordonschef på MTR Express.

Apropå MTR: Enligt uppgifter till bloggen kommer MTR att börja samarbeta med Hector Rail när det gäller kamratstödet. De båda företagen ska kunna ta hjälp av varandra för att stödja personal som varit inblandad i till exempel olyckor eller våldssituationer.

Foto: Johan Hellström

2 tankar på “Vagn fyra på plats hos MTR

  1. Man blev blev glad åt färgen, men redan vid passage av Alingsås märktes avsaknaden av stoppning i stolarna. För egen del så sitter jag bättre ombord på de ”gamla” X2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s