SJ stänger i Sundsvall och Arlanda

SJ planerar att stänga sina resebutiker även i Sundsvall och Arlanda. Det framgår av uppgifter som nått den här bloggen idag. Anledningen är sviktande kundunderlag. SJ har de senaste åren lagt ned flertalet av sina resebutiker. Kvar kommer nu bara butikerna i Stockholm, Göteborg och Malmö att finnas. ”Vi har ett starkt kundunderlag i storstäderna med fortsatt stor efterfrågan på kundservice. Vi har därför inga planer på att dra ned vår service i Stockholm, Göteborg och Malmö, utan snarare att utveckla servicen och miljön i våra butiker och lounger där för att stärka SJs konkurrenskraft”, skriver SJ i ett mejl till sin säljpersonal. Enligt personal som bloggen talat med kommer nedläggningsbeslutet inte oväntat. Resebutikerna i Sundsvall och Arlanda är de enda som inte blivit ombyggda.

3 tankar på “SJ stänger i Sundsvall och Arlanda

 1. Intressant att det inte finns efterfrågan på kundservice i Uppsala. Varje gång jag var in i butiken var det alltid någon/några före mig i kö.

  • Jo, det var det men förmodligen var lönsamheten dålig eller i alla fall inte tillräckligt bra.

   Även i Norrköping, LInköping och tex Katrineholm var det bra snurr men tex i Hallsberg var det nästan ingen försäljning alls att tala om.

   I Katrineholm fortsätter försäljningen i turistinformationens regi men det är inte längre något tryck.

   Tror att mycket av försäljningen har flyttat till nätet eller som i Katrineholm faktiskt till biljettautomaten.

   Varför man behöll försäljningen i Sundsvall men stängde i tex Uppsala förstod jag inte även om den var hyfsad.

   Försäljningen på Arlanda gick säkert ned när man flyttade försäljningen från nedgången till plattfomarna till ett litet undanskymt utrymme medan resten av biljettförsäljningen blev kvar vid grindarna i Swedavias regi (?).

   • Automaterna går sönder och är sönder i flera dagar då går det inte att köpa en biljett utan att betala skyhöga påläggsavgifter hos privata återförsäljare och i vissa delar så är sj presentkort helt värdelösa går inte att använda på nätet och inte i automat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s