Kaffet kvar till 2019

I slutet av förra året beslutade Hallandstrafiken att dra in serveringsvagnen ombord på Öresundstågen på Västkustbanan. Nu står det klart att det inte blir någon neddragning – det blir en utökning. Från och med 1 februari kommer företaget Trafikcaféer att finnas med ombord på de flesta Öresundstågsavgångarna mellan Göteborg och Helsingborg. Tidigare har serveringspersonalen enbart varit med på tågen fram till Båstad. ”Vi utökar vår personalstyrka med tolv personer. Vårt kontrakt med Veolia gäller till december 2019”, skriver Trafikcaféers VD och ägare Jörgen Englund i ett mejl till bloggen. Från början var tanken att serveringen på Västkustbanan skulle upphöra i samband med tidtabellskiftet i december. Hallandstrafiken gick då mot ett katastrofresultat: minus 50 miljoner kronor för 2014. Den främsta anledningen till jätteförlusten uppgavs vara den ökade konkurrensen från SJ på Västkustbanan. Samtlig personal på Trafikcaféer i Göteborg varslades om uppsägning. Protesterna från pendlarna i Halland lät dock inte vänta på sej. ”Utan kaffevagnen kommer ännu fler att välja SJs tåg”, var ett av argumenten som fördes fram. Hallandstrafiken tänkte om och förlängde avtalet om serveringen i några månader. Nu har Trafikcaféer, Veolia och Hallandstrafiken kommit överens om en mer långsiktig lösning.

3 thoughts on “Kaffet kvar till 2019

  1. Fullständigt galet att Hallandstrafiken likdom andra trafikbolag ska subvensionera kaffeservering med skattepengar! Länstrafikens uppgift är att skapa bästa tänkbara kommunikationer för länens invånare! Kaffe och mackor kan man lätt ta med sig själv och ”lilla” Halland går tågen så igenom att behovet måste vara minimalt. Dessutom är skillnaden i pris,utbud och komfort så stort att SJ och Öresundståg knappast konkurrerrar om samma resenärer! Det vore mycket illa om detta får som konsekvens att HLT i stället drar in på annan trafik som exempelvis HNJ!

  2. Att pendlarna skulle välja SJ AB istället pga en utebliven kaffevagn är rent nonsens. Det finns ingen vettig människa som skulle tänka sig att lägga upp sina arbetstider efter SJ:s tåg

    Visst är det trevligt och den har bra utbud med goda smörgåsar men får man välja mellan HNJ och kaffevagnen är valet lätt.

    Trevlig blogg detta där vi kunder får reda på vad som sker bakom kulisserna.

    Gustav

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s