Tågfrakt tar över Julapendeln

Tågfrakt kommer att ta över ansvaret för den så kallade Julapendeln mellan Göteborg och Falköping. Detta sker redan från måndag. DB Schenker har sagt upp avtalet med nuvarande operatör TM Rail, mitt under gällande kontraktsperiod. Detta innebär också att Rush Rail, som varit underleverantör åt TM Rail, försvinner som tågdragare. Rush Rail har merutnyttjat de två Rc-lok som används för containertrafiken Göteborg-Sundsvall. Falköpingsföretaget Tågfrakt meddelar att man kommer att sköta Julapendeln med helt egna resurser. Tågen mellan Skandiahamnen och terminalen i  Falköping rullar fem dagar i veckan. Bland kunderna återfinns, förutom Jula, också Ikea, Swedish Match och Borga Byggprofiler.

Annonser

3 thoughts on “Tågfrakt tar över Julapendeln

  1. Spännande !! Mycket intressanta nyheter !! Undrar om man kommer samköra Jula pendeln tillsammans med övrig trafik tro ?
    Mvh Fredrik i Falköping

  2. Utan att känna till avtalsskrivningen så låter det anmärkningsvärt att affären med TM Rail avbryts i förtid? Eller är det normalt?Frågan är om det är med TM eller RR som de är missnöjda.

    Jag känner inte till rättidigheten på tåget men gsh – f är ju en kort sträcka.

  3. För övrigt kan nämnas att lastbiltransporterna mellan Skara och Falköping kommer att förändras. Under en försöksperiod kommer längden på ekipagen utökas till 31 meter mot dagens 24. Det innebär att 2 40-fotscontainrar kommer att rymmas efter varann på ekipaget

    Med vänlig hälsning, Fredrik Friberg Falköping

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s