SJ ska bli härligt och pålitligt

*** Local Caption *** Foto: Stefan NilssonSJ lanserar fyra nya värdeord: pålitligt, mänskligt, enkelt och härligt. I fortsättningen är det så som företaget vill att kunderna uppfattar dem. Det är också dessa fyra ord som ska prägla de SJ-anställdas sätt att arbeta. ”Värdeorden ska bli en input till den verksamhetsplanering som går igång. De ska vägleda allt vi gör, som till exempel vår produktutveckling, vår reklam, vårt agerande mot varandra och våra kunder. Varumärket – bilden av SJ- uppstår i huvudet hos alla som har någon relation till oss. Det är inget vi kan förändra genom att ”lägga till något på slutet”. Det måste genomsyra allt vi gör”, säger SJ kommunikationsdirektör Helga Baagöe till tidningen SJ Nytt.

I samband med framtagandet av dessa nya värdeord, har SJ också fått en ny varumärkeschef, Johan von Porat. Han talar sej varm om pålitligheten, mänskligheten, enkelheten och härligheten. Det gör även SJs VD Crister Fritzson. Men frågan är hur lanseringen kommer att tas emot av personalen på golvet, som prövats hårt de senaste månaderna. ”Det är sant att omständigheter gör att många nog är stressade ibland. Man kanske är det just då det är som viktigast att ha värdeord som bär också i relationerna kollegor emellan. Att vi beter oss mänskligt, litar på varandra, berömmer snarare än kritiserar varandra, att vi tar oss an vardagens utmaningar med gott humör”, säger Johan von Porat.

Crister Fritzon menar att alla SJs medarbetare måste vara med i omgörningen och känna till företagets prioriteringar, mål och strategier. ”I arbetet med att bygga framtidens SJ behöver vi både gasa och bromsa, samtidigt som vi ska stärka vårt varumärke. Kan vi, i allt vi är och gör, agera utifrån våra värdeord, kommer vi att öka förtroendet för SJ och bli ett långsiktigt hållbart företag. Och det kan alla bidra till”.

Annonser

7 thoughts on “SJ ska bli härligt och pålitligt

  1. Lite folk på stationerna vore en bra start på biten om ”mänsklighet”. Svenska järnvägsstationer är bland de obehagligaste som finns.

  2. Vårt HK måste ha alldeles för lite att göra om dagarna. Förstår inte hur vi som jobbar ute i verkligheten ska anamma detta, men så är det med de flesta av ledningens påhitt.

  3. Var inte värdeord och värdegrunder modernt för flera år sedan? Det borde väl uppfunnits något nytt mumbo-jumbo nu? ”Gasa och bromsa samtidigt” verkar också gammalt. Läste det på en floskeltopp någonstans för ett tag sedan. Är det här något koncept man fått billigt på utförsäljning?

  4. Blir ett jävla pipande från bromstryckvakten om man skall göra som de säger. Den hemska sanningen är att företaget skulle fungera ännu bättre om man tog bort hälften av alla människor som sitter på HK.

  5. Så sent som igår fanns till ovanstående blogginlägg en kommentar skriven av signaturen Stefan. Vart tog den kommentaren vägen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s