Nästan lurad till böter

Kära hustrun har sålt sin bil. Det gick snabbare än väntat. Hon satte in en annons på Blocket i helgen och redan efter fem minuter ringde den första spekulanten. Sedan blev hon formligen bombaderad av mejl, samtal och sms. I måndags kom en köpare från Mantorp och hämtade den gråa Saaben från 2008. Han tog tåget från Linköping. Han hade klivit in på stationen och bett att få köpa en biljett till Mörrum. Det gick inte, fick han veta. Biljettförsäljaren kunde bara sälja biljett till Hässleholm. Bilköparen trodde att det var en SJ-anställd han pratade med. Men det var det förstås inte. Det är flera månader sedan SJ stängde sin biljettexpedition i Linköping. Han fick veta att från Hässleholm var han tvungen att åka Öresundståg, men att detta inte var några problem eftersom man kan köpa biljett ombord. Resan till Hässleholm gick som på räls. Vår vän bilköparen klev ombord på det åtta minuter försenade Öresundståget. Men någon biljett kunde han förstås inte köpa. Folk som åker från Blekinge till Skåne kan köpa biljetten ombord på tåget, men när de ska hem är reglerna annorlunda. Saknar du biljett blir det tusen spänn i böter. Detta öde höll på att drabba mannen från Mantorp. Tack var en förstående tågvärd så slapp han denna extra pålaga. Det var ju bra. Men en del frågor infinner sej. Varför gick det inte att köpa biljett hela vägen till Blekinge? Borde inte detta vara möjligt? Varför påstår biljettombudet att det är möjligt att köpa biljett ombord på Öresundstågen i Skåne? Den nyblivne Saabägaren var smått chockad över händelsen. Nästa gång han ska ut och resa så kommer han att få användning av sin nya bil. Tåg vågar han aldrig mer åka. Så bra det har blivit i det avreglerade Sverige AB.

Annonser

9 thoughts on “Nästan lurad till böter

 1. Jag kontaktade min ppt ( personliga professionella tågbokare ) som svarade:

  ”Låter som om han var på Pressbyrån.
  Deras system – Reitan – har en massa konstiga begränsningar. Det går t ex inte att köpa en Tågabbiljett från A till B.
  Pressbyråns personal är nog bättre på att fylla på ketchup till korven än att sälja resplusbiljetter.”

  • Har också dåliga erfarenheter av Pressbyrån. Stod i kö i Hässleholm och framför mej stod en tant som skulle köpa en biljett. Kassörskan öste så mycket skit och klagomål över SJ att jag till slut var tvungen att gripa in och säga henne ett sanningens ord.

 2. Sj.se, kan man inte boka alla former av resor där från A till B, s.k. Resplusbiljett? Det verkar inte spela någon roll hur många olika byten, mellan tåg/buss, och olika opetatörer det är…

 3. Användargränsnitt är som skämt, behöver man förklara dom så är de inte vidare bra. Uppenbarligen är inte systemen man bokar tågbiljetter i det här landet med nått vidare bra skämt.
  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s