Fick smocka – och guldstjärna

iblokalerStor dramatik utspelade sej igår morse vid Inlandsbanans lokaler i Östersund. I händelsernas centrum stod en inte helt obekant kollega, nämligen Den Vimsige i egen hög person. Han hade klargjort Y1 1356, som han senare skulle köra till Gällivare, och gick för att hämta en kopp kaffe i de nya kontorslokalerna. Då upptäckte han en inbrottstjuv, som var i full färd med att släpa iväg en massa datautrustning. Den Vimsige försökte stoppa tjuven, men fick en smocka, såg stjärnor och stöp i backen. Även tågvärden fick en smäll på hakan innan den aggressive inkräktaren flydde iväg. Polisen larmades förstås och kom snabbt på plats. Den Vimsige, som inte låter sej stressas upp i första taget, kunde tillsammans med tågvärden lämna ett bra signalement på inbrottstjuven. Han var cirka 30 år, klädd i stora jeans och hade en svart och vit cykelhjälm på skallen. Dessutom hade han lindat en scarf runt ena foten, som verkade skadad. Polisen tog inbrottet på högsta allvar och satte till och med in en helikopter i jakten på förövaren. ”Några timmar senare ringde polisen och berättade att de hade en misstänkt. Det var ju skönt. Och alla grejerna hade visst också kommit till rätta”, säger Den Vimsige, som fick en liten guldstjärna i polisens bok. Tåget till Gällivare blev en halvtimme försenat. ”Vi borde kanske ha tagits ur tjänst, men det kändes ganska okej och tåget var fullbokat av ett sällskap med engelska järnvägsentusiaster, så det var bara att bita ihop”. Tåget ankom till Gällivare i rätt tid. Den Vimsiges käke var lite öm, men å andra sidan hade han nu fått lära sej allt om engelska ånglok.

6 thoughts on “Fick smocka – och guldstjärna

  1. Ja det var ju verkligen en skön tröst! Fy fasen, att behöva utsätta sig för en inbrottstjuv som gick till atack.. Hoppas verkligen din kollega kan få en rejäl belöning för den gedigna insats han gjorde, eller något annat fint!

  2. Bra jobbat av Den Vimsige, tågvärden och polisen! Tilläggas kan, att tjuven då han tog till våld bör kallas rånare och, om han fälls, därmed dömas till lägst ett års fängelse.

  3. Undrar just vad som var jobbigast, att få en öm käke eller ömma öron? Jag tänker på alla fakta om de där engelska loken, you see.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s