Veolia säger upp – och lånar in

10525953_664647546962893_4353248318008826223_nStrejken är visserligen över och Öresundstågen rullar igen. Men följetongen Veolia fortsätter. Övertaligheten inom Öresundstågen har idag fastställts till 95 personer. Veolia säger upp personalen på grund av arbetsbrist. Av dessa kommer 22 lokförare och tågvärdar att erbjudas återanställning på 75 procent. Det motsvarar ungefär fem procent av det totala antalet anställda. Det var den siffra som Seko och Veolia kom överens om i det nyligen tecknade lokala avtalet. Från början varslades 252 personer om uppsägning. Veolia planerar att påbörja uppsägningarna om ett par veckor. Det innebär att 73 personer kommer att få lämna Veolia helt, utan möjlighet till ens deltidsarbete. Om detta finns ingenting att invända. Det är naturligtvis väldigt tråkigt för de drabbade kollegorna, men blir en naturlig följd av Sekos kamp för heltidstjänster. Det märkliga i kråksången är dock inte detta. Den här bloggen kan avslöja att samma dag som facken och arbetsgivaren förhandlat övertaligheten på grund av arbetsbrist, så skickar Veolias affärschef för Krösatågen, Anders Ekman, ut ett mejl till sina anställda där det står att Öresundstågen behöver låna in tågvärdar under sommaren. Intresserad personal uppmanas att kontakta sin personalplanerare för att möjliggöra en utlåning. Veolia säger alltså upp personal samtidigt som man behöver låna in. Är det bara jag som tycker det låter snurrigt?

Annonser

9 thoughts on “Veolia säger upp – och lånar in

  1. Vad är det för konstigt med det? Dom som är uppsagda jobbar under sommaren så detta hade dom behövt göra vilket fall som helst. Dom som jobbar på Veolia har väl samma rätt som alla andra att ha semester? Varför höger ni upp er på det. Snacka om att försöka se negativt på allt när man bestämt sig för att vara grinig.

  2. Undar hur Herr Kvist på Seko klubb Öresundståg ska förklara den höjda gränsen från 5% till 7% för tim- och deltidsanställda. Ingen som vågat gå ut med den informationen ännu.
    /LS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s