1064 blir först med ny färg

Hector Rail har som bekant köpt åtta Rc 3-lok av SJ. Häromdagen mötte jag ett av dem. Det var ingen vacker syn. Redan före köpet var lacken matt och sliten och avskavd på flera ställen på de gamla loken. Nu är de dessutom kompletterade med stora klistermärken med Hector Rails logotype. Sammantaget ger det ett gräsligt intryck. Åtminstone i mina ögon. Men lugn i stormen. Detta är naturligtvis bara ett provisorium. En källa inom Hector Rail meddelar att loken snart kommer att bli omlackerade och fina. Planen är att Rc3 1064, som på HR-språk fått beteckningen 143.064, ska bli det första Rc-lok någonsin som får Hectors färgsättning. Loket beräknas komma ut från verkstaden i slutet av sommaren, och sedan är det tänkt att de andra loken ska tas in ett efter ett för omlackering. Eftersom Hector Rail har namn på alla sina lok, så har även 143.064 döpts. Loket heter Bifrost.

Annonser

9 thoughts on “1064 blir först med ny färg

 1. Tjena, då var man på plats igen i fagra Lsl, och ska göra premiärtur med RDE till Åg, och RDE tillbaka också, det blir spännande..

  Det blir spännande att få se HR med en ovanlig färg på sina Rc. Ja det ser för bedrövliga ut nu med dessa klisterlappar, och snett sitter det med..

  • Lycka till, det går säkert bra! Hoppas alla poolare kan få Rde, så slipper personalstyrarna så mycket besvär. Ser ju ut att finnas ett behov av oss i Ånge inför överskådlig framtid. Behövs nio förare till, det snyter man inte fram ur näven direkt.

   • Borde väl veta det men Rde, vad är det? (en som jobbar inom företaget men som har semester å har lagt tågkörandet på hyllan för tillfället)

    Mvh Jörgen GC Kalmar

 2. Det borde jag ha kunnat räkna ut,
  En följdfråga, vart har man satt ertms displayen (eller vad man kallar det) i hytten?
  På Td:n ska väl den sitta i hålet under telefonen.

   • Visst kan jag det, enkelt förklarat så har den vänstra displayen flyttats upp ovanför rutan bredvid cd/radion, för att ge plats åt den 3:e displayen, som visar allt man behöver, beroende på vilken systemnivå man ska köra på. Det här gäller RDE-lokens placering.

    Mina 2 färder gick bra, och spännande att få prova på hur man fick agera t.ex vid stoppassager, till skillnad mot vanliga atc-panelen. ”Åskan skapade signalfel”

    Jonas, du har helt rätt, alla vi poolare blir mycket mera användbara med nivå STM.
    Loken rullar ju mellan Ånge-Haparanda, i halva delen av landet som ligger i de områdena som har mest behov av hjälp, så vi alla måste trycka på till våra bossar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s