Inga lokförare över på Green Cargo

aggb600 personer skulle bort, varav 350 lokförare och växlare. Det var hårda bud när Green Cargo presenterade sin sparplan i mars. Sedan dess har förhandlingarna mellan arbetsgivare och fack rullat på i ett högt tempo. Nu visar det sej att den stora övertaligheten på lokförarsidan hastigt och lustigt förvandlats till ett underskott. Det skriver fackförbundet ST på sin hemsida. Det är verkligen positiva nyheter. Anledningen till detta uppges vara att flera pensionärer än beräknat valt att gå hem, men också att lokförartjänsten ökat totalt sett inom Green Cargo. Även en viss del av den stationära tjänsten kommer i fortsättningen att utföras av lokförare. ”För några orter kommer en övertalighet att kvarstå, men denna situation kan lösas om några lokförare kan tänka sig att jobba på annan ort under några år. Diskussioner kring detta och eventuell möjlighet att jobba i bemanningspoolen pågår”, skriver det andra fackförbundet, Seko, till sina medlemmar. Idag offentliggjorde också Green Cargo att man förlänger sitt avtal med Boliden i ytterligare tre år, plus i eventuellt ytterligare två så kallade optionsår. Green Cargo kör bland annat Kopparpendeln (Skellefteå-Helsingborg) och Aitikpendeln (Aitik-Skellefteå) åt Boliden. Enbart detta är en affär som säkrar åtskilliga lokförarjobb de närmaste åren.

3 tankar på “Inga lokförare över på Green Cargo

  1. Hej lediga kamrat!
    Jag såg den listan igår, och såg i det hela totala antalet, att det blivit för få förare. Hoppas Eskilstunaförarna kan hjälpas, det stod fortfarande 20 övertaliga, med behov 0 för stället.
    För att jobba i bem.poolen behöver man ha en hemstation. På något vis hoppas jag det kan lösa sig.

    • Borde ju gå att ordna en hemstation, om det nu saknas folk på en massa ställen. Dessutom vet jag att det inte är 20 personer över i Eskilstuna. Flera av dem har redan fått nya jobb, bland annat på SJ.

      • Enligt gr.chefen verkar det helsvårt att kunna använda förarna till utlåning med eftersom dom inte någon hemstation att lånas ut ifrån. Möjligen om någon av dom vill och får placera sig permanent, t.ex Hallsberg som har brist. Såfall öppnas läget upp till både utlåning, och till bem.poolen.. Det jag skrev sist, är min egen teori..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s