Rush kör Julapendel åt TM Rail

Rush Rail har tagit över den så kallade Julapendeln mellan Göteborg och Falköping, som underleverantör åt TM Rail. Tågen, som går fem dagar i veckan, dras numera av samma lok som Rush Rail använder för sin containertrafik till Sundsvall. Företaget hyr två Rc3 av SJ. När Sundsvallstågen ankommer till Skandiahamnen på morgonen har loken tidigare stått overksamma hela dagen. Nu kan de istället utnyttjas i Julapendeln. Än så länge är det TM Rails lokförare som bemannar tågen, men på sikt är det tänkt att Rush Rails personal ska ta över. I juni invigs en ny terminal i Falköping. Då kommer även Ikea att börja använda Julapendeln, för sin export av bokhyllan Billy som tillverkas utanför Falköping. Förutom Ikea skickar bland andra Jula, Swedish Match och Borga byggprofiler gods med tåget till eller från Skandiahamnen i Göteborg.

5 tankar på “Rush kör Julapendel åt TM Rail

 1. Tjenare, du är verkligen ett rullande nyhetsankare.. Här får man reda på det mesta om allt som har med jvg-trafik att göra. Jag trodde alla SJ-3:or köptes av Hector, osv..
  Hoppas helgen går bra för dig, sen får du komma hem till högsommarvärmen! Den har redan börjat här vid stugan på 60:e breddgraden, passar bra i snickarjobben på uteverandan..

   • Hej…
    Vet du om det blir några nyheter när Rush tar över ?
    Kan man tänka sig att de kommer köra med sina egna vagnar tro ?

    Med vänlig hälsning, Fredrik i Falköping

   • …Ja det är bra mycket lugnare att jobba, och njuta av omgivningen nu.. Men det är skönt att få greja med handarbete när det INTE är en massa måsten..
    I morrn är det dax igen efter 3 veckors ledighet, inkl. en sem.vecka, och man känner sig sugen på åkandet igen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s